Националният голф-клуб на Тръмп (Trump National Golf Club) в Бедминстър, щата Ню Джърси, е едно от немногото подобни заведения за семеен бизнес на президента на САЩ.

Той го построява от нулата, вместо да купи и да ремонтира старата сграда. Известно е, че американският президент има особено отношение към това място, съобщава изданието Business Insider.

В частност, ABC News неотдавна съобщи, че от 3 до 20 август над местността, където се намира голф клубът, е било наложено ограничение на полетите, което свидетелства за това, че Тръмп е планирал продължително пребиваване там.

По данни на New York Times клубът се намира в неголямо градче с население 9000 души. В него работят едва 16 полицаи.

Тръмп купува земята, на която се намира клубът, през 2002 г. Сумата, заплатена от милиардера, е близо 35 млн. долара. След това от нулата издига клуб, който е открит през 2004 г.

Земята по-рано е била известна като фермата Ламингтън. Забележителна е с това, че е била място за живеене на известния американски инженер, конструктор на автомобили Джон Делореан.

Имението на Делореан в грузински стил е запазено, а след това е престроено в клуб. Допълнителните удобства се забелязват в целия имот, включително тенис кортове и огромен басейн.

По информация на The New Yorker, встъпителната вноска за членство в клуба може да възлиза на до 350 000 долара.

Голф клубът е особено място за Тръмп. Тук неговата дъщеря Иванка се омъжва за Джаред Кушнер през 2009 г.

На територията на клуба президентът има собствена вила. Той често посреща гости там, когато посещава Бедминстър.

В клуба от време на време се провеждат сватби и благотворителни събития.