Дъщерята на "краля на търговията на дребно" в Ню Йорк се омъжи на пищна церемония по залез с изглед към Адриатическо море, наблюдавана от над 400 гости.

Рене Сътън и нейният годеник Елиът Коен се венчаха на традиционна еврейска церемония след четиридневен процес на работа по изграждане на сцената на голямото събитие.

Смята се, че нейният баща милиардер Джеф Сътън - 522-ият най-богат човек в света, е похарчил 25 милиона долара за сватбената екстравагантност, което я прави една от най-скъпите в историята.

Младоженката и баща й пристигат на церемонията в каляска с коне. Приятелите и роднините пък кацат в италианския курорт Монополи, на брега на Пулия, с чартърни самолети от Ню Йорк.

Те наблюдават ритуалите от дървена платформа, изградена върху скалите. Върху малкия извит плаж наблизо се работи цяла седмица, преди да бъде превърнат в място за парти.

Публикация, споделена от domi (@charcharodon) на

Повече от 100 местни жители се събират, за да видят церемонията, която започва след 18 часа местно време (обяд в Ню Йорк).

Мнозина са били привлечени от слуховете в италианската преса, че Мадона или Лейди Гага трябва да забавляват двойката и гостите на сватбеното им тържество. Те се оказват фалшиви, както и спекулациите, че Иванка Тръмп и Челси Клинтън ще присъстват на сватбата.

Вечерта приключва с грандиозно светлинно шоу, преди гостите да се отправят към летище Бари за нощувка в Ню Йорк.

Публикация, споделена от Marando Parrucchieri (@marando_parrucchieri) на

Смята се, че милиадерът е похарчил близо 5 милиона долара, само за да транспортира гостите от Италия до Щатите с три чартърни полета.

Boeing 757 прави две пътувания, а Boeing 747, нает от United Airlines, е за булката, младоженеца и близки членове на семейството.

Всяко от 13 000 пътувания от Ню Йорк до Бари струва 700 000 долара, посочва Daily Mail.

522-ият най-богат човек в света със състояние от 3.6 милиарда долара не пести пари за пищната сватба.

Повече от осем тона цветя са превозени от Холандия, а 400-те гости отсядат в луксозен петзвезден курорт, където стаите започват от над 500 долара на вечер.

Публикация, споделена от On The Spot Events (@onthespotevents_) на

Сътън наема и плажни клубове, в които гостите да се забавляват, с неограничено количество храна и напитки.

Повече от 50 минибуса са наети за цяла седмица, за да развозват гостите наоколо. От Ню Йорк пристига и отбор от охранители, както и музиканти, осигуряващи вечерното забавление.

Публикация, споделена от gabriella (@ermini141) на