Ако редовното ходене във фитнеса и тренировките води до разочароващи резултати, може би трябва да се замислите дали не правите нещо погрешно. Понякога дяволът се крие в детайлите и отговорът е точно пред очите ви.

От Bright Side правят преглед на няколко грешки, които хората правят преди по време или след тренировка. И то не само начинаещи, но и напреднали.

9. Дълги кардио тренировки

Много хора смятат, че кардио упражненията са полезни за сърцето. В действителност трябва да ги правите в определени граници. Дългите сесии може да имат негативно влияние върху сърдечносъдовата система. Това обаче не означава да спрете с тях, а да не прекалявате.

8. Нискокалорична диетаНискокалоричните диети обикновено са здравословни и могат да предотвратят сърдечно-съдовите заболявания. Въпреки това в същността си те залагат на малки количества мазнини, а по време на тренировка тялото се нуждае от здравословна доза протеини, мазнини и въглехидрати. За да получите необходимите мазнини за тялото си, включете сьомга и авокадо в диетата си.

7. Спортни напитки с електролити

Напитките с електролити могат да причинят повече вреда на тялото ви, особено ако се консумират по време на или след интензивна тренировка. Причината е, че в допълнение към минералите, те съдържат голямо количество захар. Ето защо е важно да се въздържате от такива напитки.

6. Не пият вода по време на тренировкаМного хора предпочитат да не пият вода, докато тренират, но това е погрешно. Тялото губи течности по време на тренировка, затова не го лишавайте.

5. Ядат повече

Редовните упражнения не са причина за преяждане между тренировките. За да запазите теглото си под контрол или да го намалите, трябва не само да упражнявате, но и да ядете правилно, без да приемате излишни калории. Не забравяйте, че за час в салона изгаряте средно 500 ккал, в зависимост от вашето тегло и ръст.

4. Тренират на празен стомах

Тренировката на празен или пълен стомах не е добра идея. Така рискувате да не успеете да завършите упражненията си заради умора и неразположение. Най-добрият вариант е да ядете 2 часа преди да отидете във фитнес залата. Това гарантира успешна и продуктивна тренировка.

3. Сауна или гореща баня след тренировка

След интензивна тренировка не трябва да ходите веднага в сауната или да се къпете, защото се губят много течности и се повишава кръвното налягане. Вместо това, пийте вода и се облейте с хладка вода.

2. Не разтягат

Не забравяйте да разтягате след тренировка. Това може да намали болките в мускулите, а освен това след разтягане ще се почувствате по-добре.

1. Тренират всеки ден

Редовните тренировки и правилното хранене са пътят към хубавото тяло. Но редовното не означава ежедневно. Ако тренирате твърде често, непрекъснато ще се чувствате уморени. В допълнение, тялото ви ще увеличи нивото на хормона кортизол, което може да доведе до наднормено тегло. За да избегнете това, правете почивки между тренировъчните сесии, наспивайте се и се хранете добре.