Акциите в Азия се търгуваха предимно без промяна в цените днес, след като щатските индекси отново записаха рекордни стойности вчера, въпреки че измененията бяха ограничени на фона на изчаквателната позиция преди края на срещата на Федералния резерв по-късно днес.

Централната банка на САЩ се очаква да обяви решенията си относно паричната политика, като прогнозите са за запазване на лихвите без промяна и за евентуално ограичаване на програмата за изкупуване на облигации, което може да започне в идните месеци.

Азиатско-тихоокеанският индекс на MSCI остана почти без промяна днес.

Японският индекс Nikkei 225 също се търгуваше без промяна. Шанхайският основен индекс изгуби 0.2%, докато хонконгският Hang Seng добави 0.2% към стойността си.

Трите основни щатски индекса вчера записаха повишения, затваряйки на рекордни нива, като акциите на финансовите компании бяха с най-голям принос за това.

Доларът се търгуваше близо до осемседмичен връх спрямо йената, подкрепен от ръста на лихвите по щатските държавни облигации, които достигнаха едномесечни върхове преди изявлението на Фед.

Доларът остана почти без промяна на ниво от 111.515 йени, след като вчера докосна 111.880, което бе най-високото му ниво от края на юли.

Валутните пазари демонстрираха ограничена реакция на последните коментари на Доналд Тръмп по адрес на Северна Корея.

В реч пред ООН вчера Тръмп заяви, че САЩ ще бъде принудена “напълно да унищожи” Северна Корея, освен ако Пхенян не отстъпи от ядрената си програма.

Южнокорейският индекс KOSPI губи 0.1%, вонът поскъпна с 0.2%, до 1 128.9 спрямо долара, в сравнение с 1 131.3.

Еврото бележи повишение до 1.2019 спрямо долара, което е най-високото му ниво от 11 септември.

Доларовият индекс, който следи представянето на кошница от шест други основни валути, отчита леко понижение до 91.736 пункта.

Лихвата по 10-годишните щатски държавни облигации е близо до нивото от 2.246% - едномесечният връх, достигнат вчера.

При суровините цените на петрола нараснаха, след като петролният министър на Ирак заяви, че ОПЕК и други страни производителки обмислят продължаване и дори увеличаване на ограниченията в производството с цел намаляването на свръхпредлагането.

В същото време нови данни показаха, че петролните запаси на САЩ отчитат по-малък от очаквания ръст.

Фючърсите на петрола от сорта брент поскъпнаха с 0.4%, до 55.37 долара за барел, докато тези на щатския лек суров петрол добавиха 0.75% към цената си, до 49.85 долара за барел.