Порталът phoneArena осъществи анкета сред потребителите. Според резултатите й е съставена класация на най-желаните смартфона през втората половина на тази година.

Оказало се, че потребителите са най-заинтересовани от смартфоните на южнокорейския производител Samsung, докато iPhone X дори не е влязъл в тройката на лидерите.

Така на първо място, според анкетата, потребителите желаят да се сдобият с новия Samsung Galaxy Note 8. Повечето респонденти смятат, че това устройство е олицетворение на флагманския смартфон. То се харесва на широката аудитория заради функциите, които предлага, и иновативния дизайн.

Отделно респондентите са оценили високо камерата на Galaxy Note 8, която неотдавна бе определена като най-добрата на пазара.

На второ място е LG V30. Над 20% от респондентите са гласували за този модел – отново заради широките функции и техническите характеристики.

На трето място е Pixel 2 XL от Google. За това устройство са гласували 13% от респондентите.

Колкото до iPhone X, въпреки всеобщото възхищение, той не е влязъл в тройката лидери, а заема четвърто място. Това устройство е получило по-малко от 13% от гласовете на респондентите.

Много потребители са критични към цената на смартфона и това ги кара да се отказват от него, въпреки функционалността му.