Ричард Брансън, според всякакво мерило, е успешен човек.

Той създава компания след компания, опитва се да направи света по-добро място чрез филантропия и превръща в рай частния си остров на Карибите.

Как е стигнал до тук?

Според Брансън, всичките му най-добри идеи се раждат в банята.

"Харесва ми ваната. Обичам да седя, да се отпускам и да мисля", заяви милиардерът по време на събитието Hearst Media Master Class.

Той отбеляза и важността на самооценката като ключова съставка на успеха. "Мисля, че ако хората не се грижат за себе си, няма да имат натоварени дни. Единственият начин да постигнете всичко е да постигнете приток на ендорфините и да се чувствате наистина здрави. От малък научих изкуството да делегирам отговорности и това е абсолютно критично в живота ми," посочва Брансън.

И може би наистина има нещо вярно в съвета му за къпането, посочва T+L. Специалистите смятат, че продължителната вана е здравословна и изгаря калории, освен че ви вдъхновява.

"Вие се откъсвате от външната среда и се обръщате към вашите вътрешни мисли", казва Джон Куниос, психолог от университета "Дрексъл" във Филаделфия. Според него ваната и душът ни вдъхновяват най-много, защото най-добрите идеи идват, когато оставите ума си да блуждае.

Другото нещо, за което Брансън смята, че помага да превърнете идеите си в реалност, е винаги да имате писалка и хартия.

"Другото нещо, което мисля, че трябва да направите, според мен, а много хора не го правят, е да имате малко тефтерче и химилка, където и да отидете", казва Брансън.

"И дръжте очите си отворени. Ще има толкова много неща, разговори, които ще пожелаете да запишете, идеи, които хората измислят, идеи, които вие измислите и които ще забравите, ако не ги запишете", казва милиардерът.

Въпреки това, както отбелязва Куниос, този акт на писане може да отблъсне случайните прозрения, които получавате, когато умът ви се скита свободно.

Но може би най-добрият отговор на всичко е да запишете нещата, които ви хрумват, докато се къпете.