Новият крал на Тайланд заведе на церемонията по кремация на баща си любовницата си и своята бивша жена, съобщава Daily Mail.

Церемонията продължи пет дни, а траурът – цяла година. Процесията по разпръскване на прахта на един от най-дълго управлявалите монарси в света – Бумибол, събра десетки хиляди тайландци.

65-годишният му наследник Маха Ваджиралонгкорн е баща на седем деца и е известен със страстта си към спортни коли, мощни самолети и съмнителни бизнес отношения.

Съпругата му Сутида Тиджай е плътно до него по време на процесията, следвана от предполагаемата му любовница Синеанат Уонгвайрадъдди, доказвайки, че неговото изкачване до трона няма да изкорени старите му навици.

Публикация, споделена от Ponlapat (@vevikon) на

Двете жени бяха облечени с женски военни униформи, отдавайки почит на най-дългогодишния монарх на страната.

Тиджай, бивша стюардеса на Thai Aiways, е романтично свързана с краля от 2008 г. насам. Двамата никога не са обявени официално за мъж и жена, но местните медии твърдят, че имат брак.

Тя притежава ранг на генерал в тайландската армия и се смята, че е началник на официалната охрана на краля.

Предполагаемата втора жена в живота на крал Маха - Синеанат Уонгвайрадъдди, за първи път се появи с монарха на разходка в търговски център в Мюнхен през юли миналата година.

Неудобните кадри бяха споделени във Facebook, което предизвика предизвика ужас в Банкок, а тайландските власти заплашиха да започнат правни действия срещу гиганта в сферата на социалните медии.

Уонгвайрадъдди е бивша медицинска сестра, но откакто e романтично свързана с краля, тя се превръща в почетен полковник от армията.

Крал Маха ръководи шествиеjf на разпръсване на пепелта на баща си по улиците на Банкок като част от сложно петдневно погребение. Смята се, че церемонията е струвала 90 милиона долара на кралството.

Въпреки че Тайланд не провежда проучвания за популярността на монархията - отчасти поради строгите закони, които защитават кралското семейство от обида, той често е наричан "баща".

Израснал в Швейцария, Бумибол се качва на престола на 18-годишна възраст през 1946 г., след като по-големият му брат Ананда Махидол е застрелян при загадъчни обстоятелства в Големия дворец в Банкок.

Той носи короната в продължение на 70 години. Умира на 13 октомври 2016 г., на 88-годишна възраст. През последните години неговото здраве е влошено и публичните му изяви са сведени до минимум.