Изненадващи ползи от яденето на киви
Свикнали сме да го виждаме при лодовете и зеленчуците и си хапваме с удоволствие през зимата от него. Но знаете ли колко много витамини, минерали и антиоксиданти се крият в този малък боцкащ кафяв плод!
Ето някои от тях:
Кивито намалява високото кръвно налягане
Кивито съдържа калий, който помага за понижаване на кръвното налягане. В него има пектин, разтворими фибри, които помагат да се поддържат постоянни нива на холестерола в кръвта.
Киви предпазва от рак
Плодът съдържат фитохимикали, помагащи в борбата със свободните радикали, които в крайна сметка могат да доведат до рак. То съдържа също витамин Е, а в едно голямо киви има около 80 мг витамин С, което спомага за поддържането на силна имунна система.
Киви помага за здравето на очите
Киви съдържа както лутеин, така и зеаксантин, антиоксиданти, свързани с доброто здраве на очите.
Киви помага при загуба на тегло
Фибрите са ключът към усещането за ситост, а киви е пълно с тях. Хапвайте по едно голямо киви половин час преди ядене. То има само 55 калории, което го прави страхотна закуска.