В края на 2019 г. волейболен клуб „Левски София“ ще има своя нов дом в покрайнините на Витоша, където ще тренира и ще провежда домакинските си мачове.

Проектът „Левски Арена“ е част от етап II от реализацията на многофункционалния комплекс Garitage Park, който се намира в кв. Малинова долина и вече е в процес на строителство.

Капацитетът на залата ще бъде 1680 зрители, а съоръжението ще отговаря на всички изисквания за провеждане на мачове от Шампионската лига по волейбол.

Инвестицията в „Левски Арена“ възлиза на 5 млн. лв.

Спортната зала ще допълва комфортната и уютна среда за работа и живот в Garitage Park с възможност за практикуване на разнообразни спортове в едно модерно съоръжение – волейбол, баскетбол, хандбал и футбол на малки врати.

Бизнесът, който ще настани специалистите си на 95 000 кв. м офис площи в общо 5-те бизнес сгради на комплекса, ще може да предложи на служителите си възможността да съчетават работата с редовното практикуване на спорт.

Gаritage Park вече е в процес на строителство като инвеститорите са предвидили етап I, който включва офис сгради 1 и 2, да бъде завършен до декември 2018 г., а етап II, който включва спортната зала „Левски Арена“ и офис сгради 3 и 4, да бъде факт през декември 2019 г. Общата инвестиция в многофункционалния комплекс възлиза на до 200 милиона евро.

Gаritage Park вече притежава междинен сертификат по метода BREEAM Communities за социална, икономическа и екологична устойчивост и е първият мултифункционален комплекс в Централна и Източна Европа, предприел тази сертификация.

За комфорта на клиентите на комплекса и съгласно изискванията на международния стандарт за устойчиво строителство BREEAM още на първия етап ще бъдат осигурени и редица удобства като супермаркет, ресторанти и кафенета, автомивка, аптека, над 4000 паркоместа за ползвателите и гостите на комплекса, парк с детски и спортни площадки, пешеходни алеи и зони за почивка, над 3000 м2 спортен център - с фитнес, спортни зали за практикуване на групови спортове и 25-метров плувен басейн.