Проблемът за един е възможност за друг.

Компаниятa за споделено пътуване Lyft отчете троен ръст в приходите си, на фона на кашите, в които се забъркаха конкурентите им от Uber.

По данни на изданието The Information, приходите на Lyft достигат 483 млн. долара за първата половина на 2017 г.

За сравнение, през същия период на миналата година приходите на компанията възлизаха на 150 млн. долара, пише TechCrunch.

Паралелно с ръста на приходите, Lyft отчита спад в загубата си до 206 млн. долара през първото полугодие на тази година спрямо 283 млн. долара година по-рано.

С други думи, компанията губи по 1.20 долара на пътуване спрямо по 4 долара на курс година по-рано.

От другата страна на монетата се намира Uber. Компанията е загубила 1.5 млрд. долара през последното тримесечие спрямо 1.06 млрд. долара през предходния период.

През първата половина на тази година Uber за загубили около 2 млрд. долара при 3 млрд. долара размер на приходите. Услугата UberEATS също е включена в разчетите.

Uber изпраща една много тежка година, след като се забърка в множество скандали навсякъде по света.

Кулминацията дойде, когато се оказа, че компанията е била жертва на хакерска атака, довела до кражбата на лични данни на 57 млн. клиенти и шофьори на Uber, но не е съобщила за това.

Вместо да уведомят властите и обществото, Uber са платили 100 хил. долара на хакерите да унищожат откраднатите данни. Това действие навярно ще струва завеждането на множество съдебни дела по света срещу компанията.