„Руската Рапунцел“ Анастасия Сидорова помага на хиляди жени да се сдобият с мечтаната коса. Тя споделя в Instagram съветите си за грижи за косата и доказва, че плешивостта не е нелечима болест, пише френският сайт Sympa-Sympa.com.

Когато е на 18 години, косата на Анастасия започва да капе по неестествен начин. Поставят й диагноза „андрогенетична алопеция“, но тя не се примирява, а започва да се бори. Пет години по-късно резултатът е внушителен – Анастасия има дебели коси до кръста и е подписала договор с известната марка Pantene. Тя вече има близо 350 000 последователи в сайта за споделяне на снимки Instagram.

Болестта помогнала на Анастасия да намери призванието си – днес тя е козметик и помагна на клиентите си да имат здрава и устойчива коса. Със собствения си опит младата жена успява да покаже, че грижите за косата ще бъдат ефективни, само ако се полагат стриктно, всеки ден и при спазването на определени правила.

Анастасия Сидорова съветва всички жени, които искат да имат дълга коса:

-Да се хранят разнообразно и балансирано и да забравят диетите.

- Да избягват стреса.

- Да избират продуктите и грижите в зависимост от своя тип коса.

- Да използват подхранваща маска поне два пъти в седмицата.

- Да нанасят всякакви видове масла. Един от най-добрите продукти за косата е маслото от авокадо.

-Да подрязват нацъфтелите краища на косата си.

- Да мият добре косата си и да се научат да я сушат правилно (първо да я оставят да изсъхне естествено до 60%, след което да я доизсушат със сешуар и да я оформят в желаната прическа).

- Ако губят коса повече от норомалното (около 50 до 100 косъма на ден), да отидат на лекар, който да им предпише подходящо лечение.

Не е изненадващо, че Анастасия е успяла във всичко, което прави. А и в крайна сметка специалист, който е тествал лично и е приложил на практика съветите си, заслужава по-голямо доверие.

Младажа жена, чиито снимки впечатляват с елегантността си, е популярна сред хората, които искат да имат най-красивата и най-дългата коса, но също и сред ценителите на женската красота.