Частният островен рай на сър Ричард Брансън - Некер, понесе тежки щети от урагана Ирма, но възстановяването му вече стартира.

Парчето земя от 74 акра, което се намира точно до брега на третия по големина остров Вирджин Горда от Британските Вирджински острови, ще отвори частично през октомври следващата година.

Красива дестинация за туристи, търсещи луксозен отдих, островът е затворен от септември, когато Ирма унищожи повечето от сградите и дори растителния живот, съобщава Travel Weekly.

Възстановяването обаче вече стартира с Great House, която е на най-високата точка на острова и основно място за събиране на гостите. Управата на курорта се надява тя да отвори отново през октомври 2018 г.

Ремонтът на къщите за гости се очаква да приключи през 2019 г.

"Гостите могат да се наслаждават на бели пясъчни плажове, луксозни помещения, водни спортове и първокласни храни в един от най-красивите райони на света", се казва в изявление на компанията на Брансън Virgin Group.

Милиардерът, който прекара урагана на острова заедно с персонала си, се включи в усилията за възстановяване в Карибите след опустошителния сезон на ураганите.