Има актьори, които са наети от продуцентите, за да помогнат на филмите да постигнат успех в боксофиса.

Но по време на снимките се случва нещо и в крайна сметка - те се озовават на улицата. Испанският вестник El Pais разказва за десет от тях:

1. Райън Гослинг станал твърде дебел

Случаят на актьора Райън Гослинг и режисьора Питър Джаксън е един от най-ярките примери в Холивуд на липсата на комуникация между звездата и режисьора.

За да изиграе бащата на починало момиче във филма „Очи от рая“ (2010 г.), Гослинг решил, че е най-добре да напълнее с няколко килограма и да постигне т. нар. „тяло на баща“.

Поради това той се подложил на строга диета, състояща се от пиене на разтопен сладолед. Но външния му вид не се харесал на Джаксън, когато Райън се появил горд пред него на снимачната площадка. Режисьорът мислел за строен баща.

„Така си останах дебел и без работа“, разказва с усмивка актьорът пред списание Hollywood Reporter. В крайна сметка, ролята на бащата била изиграна от Марк Уолбърг.

2. Жан-Клод Ван Дам изгонен от „Хищникът“

A post shared by Jean-Claude Van Damme (@jcvd) on

Ето една забавна история за любителите на киното – екшън звездата Жан-Клод Ван Дам бил на път да изиграе извънземното във филма „Хищникът“ от 1987 г.

По онова време Ван Дам все още е неизвестен актьор, но иска да покаже боксовите си умения и настоявал пред продуцентите и режисьора Джоел Силвър извънземното-убиец...да се боксира.

Както разказва Джоел Хинек, който отговарял за специалните ефекти, един ден режисьорът го извикал в кабинета си и след дълъг разговор как виждат персонажа, Джоел Силвър отсича: „Уволнен си, махай се“. В крайна сметка, ролята била поверена на Кевин Питър Хол.

3. Линдзи Лоън била уволнена заради „липса на рентабилност“

A post shared by Lindsay Lohan (@lindsaylohan) on

В края на първото десетилетие от новия век кариерата на младата актриса Линдзи Лоън рухва – филмите й нямат успех, а в един от случаите продуцентите й трябвало да я инструктират да сложи ред в живота си заради интензивните си нощни приключения.

Поради това не е изненадващо, че продуцентите на „Другата страна“ (2011 г.) не са се колебали особено и са решили да я уволнят поради „липса на рентабилност“. Малко след това Лоън беше заменена и във филма „Инферно“, разказващ за живота на порнографската актриса Линда Ловлейс.

Снимките на филма започнаха през 2010 г. и в крайна сметка филмът излезе на големия екран като „Ловлейс“ през 2013 г. с Аманда Сейфрид в главната роля.

4. Мел Гибсън уволнен от „Ергенският запой: Част II” (2010 г.)

2010 г. не беше добра за Мел Гибсън, нито в личен, нито в професионален план. Актьорът беше обвинен от бившата си съпруга Оксана Григориева в домашно насилие, наред с многобройните му расистки, антисемитски и хомофобски излияния, запазени в паметта на Холивуд.

В същото време, режисьорът на „Ергенски запой: Част II” Тод Филипс решил да се раздели с него.

„Екипът е семейство...и макар че ми харесваше идеята Мел Гибсън да е на снимачната площадка, много хора не го харесваха. Не искам нищо да ни разделя“, каза по онова време режисьорът. В крайна сметка, ролята на Мел Гибсън отиде при Лиъм Нийсън.5. Шон Йънг на улицата след 7-дневни снимки

Шон Йънг стана известна благодарение на филми, като „Блейд рънър“, „Дюн“ и „Без изход“. Но в края на 80-те години на миналия век тя премина през проблематичен етап в Холивуд, след като загуби ролята си в „Батман“ заради нараняване при опит да се качи на кон.

Тя твърдеше, че режисьорът Уорън Бийти постоянно променя сценария и правел опити за по-интимни отношения с нея, въпреки постоянните й откази.

В крайна сметка, Бийти уволни Йънг, като заяви, че ставало дума просто за лош избор при кастинга и тя трябвало да бъде заменена.

В крайна сметка, ролята беше изиграна от Глен Хедли. Колкото до Йънг, тя така и не получава друга главна роля в успешен филм.

6. Силвестър Сталоун уволнен от „Ченгето от Бевърли Хилс“

Екшън за полицай, който се бори с лошите в най-луксозния квартал на Лос Анджелис? Името на Силвестър Сталоун изглежда най-очевидният избор през 1984 г. за главна роля в „Ченгето от Бевърли Хилс“.

По онова време Сталоун вече е звезда, след като е снимал три филма от поредицата „Роки“.

Но актьорът изобщо не бил съгласен със сценария и правел малки промени, за да снижи тона на комедията. Режисьорът Мартин Брест го търпял, докато Сталоун не поискал да пренапише изцяло сценария.

Тогава го уволнил и го заменил с Еди Мърфи. Впоследствие филмът става един от най-касовите през 80-те години на миналия век.

7. Хорхе Санс: Алмодовар го уволнява от „Жива плът“

„Сгреших, грешката беше моя, а не на Хорхе Санс, но се случват инциденти. Продължавам да го харесвам и да му се възхищавам, но просто нямаше подходящата физика“, споделя Алмодовар при представянето пред медиите на екипа на „Жива плът“ от 1997 г.

Режисьорът заменя главния си актьор във филма само три дни след началото на снимките, когато нито Санс, нито Алмодовар се чувствали особено удобно.

Две години по-късно актьорът споделя за Алмодовар: „Харесва му актьорите да го имитират. Всеки жест трябва да е такъв, какъвто го е показал. Аз не съм имитатор, аз съм актьор“.

В крайна сметка, ролята е изиграна от Либерто Рабал, но критиците не оценяват положително работата му.

8. Меган Фокс и режикьорът на „Трансформърс“ влизат в конфликт

A post shared by Megan Fox (@the_native_tiger) on

Меган Фокс не се замисля да определи режисьора на „Трансформърс“ Майкъл Бей като тиранин. Тя дори го сравнява с Хитлер. Той пък изобщо не се замисля и я уволнява с одобрението на продуцента Стивън Спилбърг.

„Тя беше в различен свят със своя смартфон. По време на снимките винаги трябва да сте концентрирани“, казва Бей.

9. Крисчън Бейл, уволнен от „Американски психар“

Не е грешка. Наистина Крисчън Бейл изиграва ролята на убиеца-юпи Патрик Бейтман, но след известни главоболия и несигурност.

Въпреки че режисьорката на „Американски психар“ Мери Харън му предлага ролята в устно споразумение, когато се заела с адаптацията на романа на Брет Ийстън Елис, продуцентската компания Lions Gate придобила правата за разпространение през 1997 г. и поискала за ролята звезда, като Леонардо ди Каприо, Едуард Нортън и Юън Макгрегър, защото смятала, че известно име ще даде повече възможности на филма.

Бейл, който не получил никакви други обещания, чакал няколко месеца, като отхвърлил други роли, докато режисьорката се борела той да бъде предпочетен пред Ди Каприо.

В крайна сметка, Лео не пожелал ролята, същото направил и Юън Макгрегър. Справедливостта възтържествувала и както режисьорката, така и актьорът, които първоначално били определени за проекта, го извели до край.

10. Първоначално актьорът в главната роля в „Завръщане в бъдещето“ не бил Майкъл Джей Фокс

Една от най-известните и култови саги в историята на киното започва да се снима с актьора Ерик Щолц вместо с Майкъл Джей Фокс, който бил първоначалният вариант на подуцентите и режисьора, но не можел да съчетава снимките на филма с тези на сериала „Семейни връзки“.

Но след един месец снимки на „Завръщане в бъдещето“ с Щолц, режисьорът Робърт Земекис си дал сметка, че той няма комичния оттенък, изискван от персонажа. Самият Щолц също имал подобно усещане.

След отстраняването на актьора и кратко спиране на снимките, в крайна сметка, Майкъл Джей Фокс се съгласил да съчетава работата си в телевизията със снимките на филма. Останалото е история.