Вярвате или не, но някои от най-горещите региони в света също са имали своята зима.

Представяме ви 10 иначе слънчеви места, които, изненадващо, не са непознати за белите снежинки.

1. Лос Анджелис, Калифорния

Кога: Януари 1949 г.

Колко: Повече от половин инч снежна покривка на метростанцията в града, а в долината Сан Фернандо има почти педя.

Защо е забележително: В Лос Анджелис е имало няколко снеговалежа през десетилетията, но този продължава почти три дни. Днес това е запомнено като най-голямата снежна зимна буря в историята на града.

2. Мухафаза Ал Уафра, КувейтКога: 28 януари 2016 г.

Колко: Просто леко прехвърча сняг (ако въобще е било сняг).

Защо е забележително: Температурата в Кувейт може да се понижи до 2 градуса по Целзий през по-студените месеци, но доколкото ни е известно, малката страна в Персийския залив никога не е имала бяла зима.

3. Мауна Кеа, ХавайКога: 14 юни, 2016 г

Колко: Леко прехвърча

Защо е забележително: Мауна Кеа е пасивен вулкан на Големия остров в Хавай, който се намира на близо 4 200 метра над морското равнище, което го прави най-високият връх в Тихия океан.

Благодарение на височината си, Мауна Кеа има субарктическа климатична зона. Не е чудо да има сняг, виелици и лед през зимата, но е по-необичайно да видите вулкана, покрит със снежинки през топлите месеци.

4. Южна ФлоридаКога: ранната сутрин на 9 януари 1977 г.

Колко: Плажовете в Маями имат тънка бяла покривка, но това е съвсем за малко. В 9.30 небето отново е ясно. Дори някои метеостанции не са регистрирали снеговалеж.

Защо е забележително: Смята се, че това е първият път, когато тук е паднал сняг. След това се предполага, че има подобно събития чак през януари 2010 г.

5. Финикс, Аризона


Кога: 20 януари 1933 и 21-22 януари 1937 г.

Колко: 2 см

Защо е забележително: Вярвате или не, Аризона не е суха като пустиня целогодишно. Тук има зима и тежки снеговалежи, но снегът е почти нечуван във Финикс - и затова е толкова монументален.

Днес тези инцидентни снежинки остават в книгите като най-големите количества сняг, записвани някога в региона.

6. ГваделупаКога: 31 март 2016 г.

Колко: много малък снеговалеж, покриващ хълмовете над община Сен Клод, североизточно от столицата Базе-Тере, след като районът усеща студен фронт и придружаващи валежи.

Защо е забележително: това е първият път в историята, когато тук е паднал сняг.

7. Сидни, Австралия

Кога: 28 юни 1836 г

Колко: около 2.5 см

Защо е забележително: Дъждът преминава в сняг и до 7 часа сутринта падат около 2.5 см. През следващите десетилетия тук има още снеговалежи, но никой от тях не е толкова драматичен, като този от 1836 г.

8. Рим, Италия

Кога: 4 февруари, 2012 г.

Колко: част от града е покрита с около 30 см сняг

Защо е забележително: Това е най-тежкият снеговалеж в Рим от средата на 80-те години на миналия век - и градът е напълно неподготвен за хаоса, който причинява.

Училищата затварят, а някои хора с часове не могат да се приберат. Тогава е затворен дори Колизеумът, след като замръзнали парчета от стените му падат.

9. Пустинята Сахара

Кога: 18 февруари 1979 г.

Колко: Имало е снежна буря, която е продължила около половин час

Защо е забележително: Планините в Сахара (които включват Тибестинските планини в Чад и планините Ахаггар в Алжир) са виждали сняг, но този път той пада в град Гардая, Алжир. Феноменът отбеляза първия път, когато сняг е имало в ниските зони на пустинята.

10. Буенос Айрес, Аржентина

Кога: 9 юли 2007 г.

Колко: няма точно измерване, но се казва, че е имало слой бяла пелена

Защо е забележително: Според националната метеорологична служба, Буенос Айрес не е преживявал голяма снежна буря от 22 юни 1918 г. (Поводът може да се е усетил особено празничен, защото е на празника на независимостта на Аржентина).