Азиатските акции поевтиняват днес, прекратявайки възстановяването си от последните дни, след като европейските акции прекъснаха печелившата си серия. В същото време доларът поскъпна леко и се отдалечи допълнително от тригодишните си дъна.

Азиатско-тихоокеанският индекс на MSCI изгуби 0.5% за деня. Австралийският основен индекс се понижи с 0.3%, южнокорейският KOSPI падна с 0.7%, а хонконгският Hang Seng затвори с 0.85% надолу.

Японският Nikkei отстъпи с 1.25%, след като преди това отчиташе ръст в три поредни сесии.

Паневропейският индекс STOXX вчера се понижи с 0.6%, след като преди това нарастваше в три поредни дни.

Щатските пазари бяха затворени заради празник вчера, като сега фокусът е насочен върху това дали Уолстрийт може да продължи възстановяването си, след като търговията бъде възобновена.

Dow Jones нарасна с 4.5% миналата седмица, възстановявайки повече от половината от изгубеното по-време на резкия спад в началото на месеца.

Индексът на волатилността VIX падна под 20 пункта, след като по-рано през месеца проби нивото от 50 пункта.

Доларовият индекс, който следи представянето на долара спрямо кошница от шест други основни валути, нараства с 0.3%, до 89.348 пункта, отдалечавайки се допълнително от достигнатото в петък тригодишно дъно от 88.253 пункта.

Доларът поскъпна леко до 106.720 йени, а еврото поевтиня с 0.15%, до 1.2388 долара.

Цените на петрола се движеха близо до двуседмични върхове, подкрепени от напрежението в Близкия изток, след като израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че самата Израел може да действа срещу Иран, а не само съюзниците й в региона.

Фючърсите на щатския лек суров петрол нарастват с 0.8%, до 62.16 долара за барел, след като преди това докоснаха 62.74 долара, което бе най-високото ниво от 7 февруари насам.

Спот цената на златото се понижи с 0.35%, до 1 341.24 долара за тройунция, повлияна от поскъпването на долара.