Към обилния и продължителен снеговалеж, който създаде проблеми в много райони на страната, днес се прибавя и опасност от ниски температури. Метеоролозите предупреждават за жълт код за студове в почти цялата страна.

В Русе, Силистра, Разград, Добрич има затворени второкласни пътища, съобщиха от АПИ. Повечето третокласни пътища са непроходими. Пътищата в страната са проходими при зимни условия.

Съветът към шофьорите е да пътуват само с добре подготвени автомобили и да шофират със съобразена скорост. Очакванията са през целия ден да останат минусовите температури. В София през цялата нощ продължи почистването на основните улици и булеварди в столицата, кметът Йорданка Фандъкова съобщи, че обстановката продължава да е усложнена.

В много области са отменени учебните заведения. По-късно днес ще стане ясно кога ще бъдат подновени учебните занятия, посочва БГНЕС.

Магистрала „Хемус” остава затворена. Очаква се съвсем скоро тя да бъде отворена, съобщи Нова телевизия. Сняг и силен вятър продължават да създават проблеми.

Възстановено е движението по магистрала „Тракия” от Карнобат до Бургас. Най-тежко е положението в общините Ветрино, Суворово и Вълчи дол. Към момента няма данни за бедстващи по пътищата хора.