Милиардерът Илон Мъск, който е начело на Tesla и на SpaceX, е основател и на компанията The Boring Company, която копае под Лос Анджелис, за да осигури алтернатива на уличните задръствания.

Мъск финансира The Boring Company с пари, набрани от продажбата на най-различни артикули на компанията. Първо, той продаде 50 000 шапки (на цена от 20 долара всяка, или общо за 1 млн. долара). След това продаде 20 000 огнехвъргачки (на цена от 500 долара всяка, или общо за 10 млн. долара).

Наскоро Мъск обяви в Twitter и кой ще е следващия артикул - "Подобни на LEGO", сглобяващи се заедно кухи тухли, направени от изкопаната скална маса маса под Лос Анджелис, където The Boring Company в момента пробива тунели.

Тухлите могат да бъдат използвани за забавление. Първият комплект ще бъде посветен на Египет, информира Мъск последователите си в Twitter.

Според него тухлите може също така да бъдат използвани за построяването на по-функционална структура. Например, те могат да бъдат използвани за построяването на стените на малка къщичка "за около ден," пише Мъск.

Милиардерът също така планира да доставя тухлите по цял свят.

Засега цената на тухлите все още не е обявина.

Едно нещо обаче е сигурно, докато The Boring Company прокопава километрични тунели под Лос Анджелис, Мъск със сигирност ще разполага с много материал за своите тухли. В качено наскоро видео Мъск показа как автомобил Tesla издърпва около 113 тона скална маса от тунел на Boring Company.