Мнозина са почитателите на пътешестването из европейските градове. На Стария континент има много неизследвани и подценявани места, които си заслужава да посетите въпреки всичко. Те предлагат прекрасна природа, забележителности, край които не се тълпят туристи, а също така и местни ястия, за които ще говорите с години.

Котор, Черна гора

Пътуване до Котор е отлична идея за следващата ви ваканция из Европа. Стари калдаръмени улици, езеро, прясна риба, романтични места. Освен това съвсем близо са Будва и Свети Стефан, две дестинации, които не бива да подминавате. Ако отидете в Котор извън сезона, например през април, плажовете ще бъдат изцяло на ваше разположение.

Езерото Блед, Словения

Започнете обиколката си тук с дълга разходка около езерото. Седнете да похапнете в Bled Castle. Уверете се, че няма да пропуснете Vintgar Gorge , само на десет минути път от града. След това отделете време, за да посетите Predjama Castle – замък с 800-годишна история.

Брашов, Румъния

Регионът Трансилвания в Румъния е обвит в мистерозност. От години привлича почитатели на тъмните сили. Изследвайте родната земя на Дракула. Посетете очарователния град Брашов. Наблизо ще откриете и други градчета и села, които ще спечелят вашето възхищение.

6 неща, които трябва да носите винаги когато пътувате От подходящи обувки за секюрити проверката до чанта през рамо.

Охридското езеро, Македония

Посетете Охрид. Съвсем близо е, но предлага зареждаща атмосфера. Тръгнете по пътеките край езерото. Хапнете от местната храна и се насладете на гледката.

Будапеща, Унгария

Будапеща е най-големият и най-добре известният град в днешния материал. Именно поради това често е подценяван и пропускаме да го включим в туристическия си маршрут. Каква грешка! Не е непостижим за джоба.

Задължително разгледайте „Буда“ и „Пеща“. Отделете няколко нощувки, за да се потопите в местната обстановка.