Азиатските акции поевтиняват, докато японската йена запазва ръста си от вчера в ранната азиатска търговия днес. Финансовите пазари вече насочват вниманието си към данните за неселскостопанската заетост в САЩ, които се очакват по-късно днес.

Доларът губи част от позициите си, ден след като Федералният резерв приключи срещата си без промени в паричната политика. Разочароващи финансови резултати на някои компании, оптимистичните данни за фабричните поръчки и за търговския стокообмен на САЩ направиха търговията вчера трудна.

Азиатско-тихоокеанският индекс на MSCI губи 0.26%, докато доларът поевтинява с 0.2% спрямо йената, до 108.98.

През последните две седмици щатският долар изтри всичките си загуби за 2018 г. - на фона на очакванията, че Фед ще продължи да вдига лихвите, въпреки че на други големми централни банки по света, сред които и Европейската централна банка, им е необходимо повече време, за да ограничат стимулите.

Фокусът на пазарите ще бъде насочен към данните за заетостта в САЩ, които се очакват по-късно днес. Прогнозите са, че те ще подкрепят доброто състояние на трудовия пазар.

Икономиката на САЩ вероятно е създала 192 000 нови работни места през миналия месец, според проучване на Reuters сред икономисти. Ръстът на заетостта през март бе едва 103 000.

Инвеститорите също така следят отблизо преговорите между Китай и САЩ относно търговския стокообмен, въпреки че цялостната нагласа е, че щатската делегация, предвождана от министъра на финансите Стивън Мнучин, едва ли ще постигне някакъв пробив по отношение на настоящата ситуацията около митата, които двете най-големи икономики в света си налагат една на друга.

Лихвата по 10-годишните щатски държавни облигации нарасна до 2.9477%, след като в четвъртък затвори на ниво от 2.946%.

Австралийският основен индекс се понижи, след като от Централната банка на Австралия съобщиха, че очакват по-голям икономически растеж тази и следващата година година, но се съмняват, че инфлацията ще достигне дори и половината от таргета на финансовата институция до 2020 г.

Японският индекс Nikkei записа понижение от 0.16%.

Еврото се търгува без промяна за деня при ниво от 1.1988 долара, като губи 0.74% от стойността си за месец, докато доларовият индекс, който следи представянето на долара спрямо шест други основни валути, отчита понижение до 92.382 пункта.

Щатският лек суров петрол поевтиня минимално с 0.03%, до 68.41 долара за барел, докато цената на петрола от сорта брент се понижи до 73.58 долара за барел.

Златото записа лек ръст в цената до 1 313.6 долара за тройунция.