Екип на сайта On the Go Tours дава един различен поглед към картата на света. С помощта на уменията на дизайнер предлага на всички да видят алтернативен вариант на териториалното разпределение на планетата – с „буквалните" названия на столиците и големите градове из цял свят.

Названията на градовете на новите карти са съставени от техните етимологични значение. Държавите, маркирани в различни цветове, са разпределени по категории. Това деление е базирано на значението на названията – хора, животни, природни явления и предмети.

Например, Осло е „Ливадата на боговете“, а Банкок – „Краят на дивите сливи“. Рига е „Склад“, Дъблин – „Черен басейн“, Москва – „Река“, а Канбера – „Място за среща“.

Най-наситен е африканският континент. Египетският Кайро е „Победоносен“, а сомалийският Могадишо – „Място, на което се намира шах“. Мадагаскарският Антананариву – „Градът на хилядата войни“, а Блумфойнтейн в ЮАР – „Фонтан на цветята.

10 грешки, които почти всички пътуващи правятИзбягвайте ги следващия път!

Съществуват и по-практични названия. Пекин е „Северна столица“. Токио – „Източна столица“.

Според съставителите на картата светът с „буквални“ названия на градовете изглежда по съвършено различен начин и вдъхновява за пътешествия.