Всички сме виждали красивите куполи и белите сгради в Санторини. Ако не в реалния живот, то поне в Instagram, благодарение на хилядите снимки от медени месеци, пътешествия на други хора и т.н.

Да, картините са идилични. Островът обаче в последно време стана жертва на собствения си успех.

Според изданието Express, Санторини и други популярни гръцки острови – например Миконос и Крит, са в криза заради купищата туристи, които напират да ги посетят.

Гърция очаква нов рекорд – 32 млн. чужденци тази година. За щастие, страната разполага с 6000 острова, 227 от които са необитаеми.

Вместо като овца да се движите след стадото, предлагаме ви да посетите няколко по-слабо познати гръцки острова, които ще ви дарят с желаната красота и спокойствие.

ПаросОще през май, в ранния сезон, островът ви посреща с достатъчно предложения за настаняване, без да се налага да се блъскате в тълпи. Още с пристигането си усещате приятното време. Това, което няма да видите тук, са спиращи дъха селца по скалите.

Тишината обаче е обаятелна. В селищата доминира белият цвят, пътищата са павирани, кози пасат по хълмовете. Морето блести, плажовете са подканващи. Няколко пещери в скалите търсят погледа ви, за да ви поканят да се качите на лодка и да ги посетите.

Да, в Парос няма 5-звездни хотели, като в Санторини и Миконос. Но кой има нужда от това, когато може да откриете ред други прекрасни предложения за настаняване в Airbnb?

Задължително хвърлете поглед на Villa Jasmine, ресторанта Sommaripa Consolato, таверната Mediterraneo и Statheros Meze Place.

Средиземно море - мястото, което милиардерите обожаватМного милиардери са привлечени от сините води на Средиземно море

Антипарос

На 7 минути с ферибот е братът на Парос – Антипарос. Този остров е още по-малък и по-тих. Ако се настаните във Villa Melissa, ще ви се прииска да останете до инфинити басейна цял ден. Всички туристически атракции остават на заден план при тази красота и спокойствие.

Извън основния град, ще откриете селища, които предлагат уединеност и тишина. Не е изненада, че холивудският актьор Том Ханкс и съпругата му Рита Уилсън имат лятна къща тук.

Тинос

Ако сте харесали Парос и Антипарос, следващата спирка е Тинос. Засега островът не е сред най-популярните сред туристите и това е плюс. Изглежда автентично, предлага фантастична храна и малки селища, които ще ви пленят с красотата и уюта си.

Очакват ви още красиви девствени плажове, недокосната природа и много пътеки за разглеждане. На Тинос ще откриете над 700 църкви.

Хидра

Друг прекрасен остров е Хидра. Тук коли не се движат. Островът става популярен през 50-те години на 20 в., когато тук къща купуват София Лорен, а след това и Леонард Коен.

Малките Циклади

Ако имате сили за още едно кратко пътешествие, задължително стъпете на Цикладите. Конкретно – на Малките. Става дума за верига от 12 острова, намиращи се между Наксос, Аморгос и Иос.

Те са една стриктно пазена тайна на гърците. Предлагат уникална красота, екзотични плажове, прозрачна тюркоазена вода и приятелски настроени местни.