Ресторантьорският бизнес отдавна не включва само добре подбрано меню и поднасяне на вкусно приготвени ястия. В опитите си да привлекат своите посетители, да ги изненадат и провокират и да се откроят от многобройните си конкуренти, собствениците на ресторанти избират все по-нестандартни локации за своите заведения - на дъното на океана, насред водопад или в пещера.

Уникалната атмосфера на тези места има за цел да преложи нещо повече от сервирането на храна, която да засити глада на гостите, а да създаде едно уникално преживяване, което не може да бъде сравнено с нищо друго.

От Bright Side избират 10 места, на които бихте могли да хапнете в необичайна обстановка.

Labassin Waterfall, Филипините

Labassin Waterfall се намира в курорт, наречен Villa Escudero във Филипините, и е разположен в подножието на малък водопад. Масите са поставени във водата, а ресторантът е посещаван от туристи, които искат да опитат филипинска кухня в необичайна обстановка.

A post shared by John (@jespanola_travel) on

The Grotto, Тайланд

Treepod Dining, Тайланд

Изглежда, че собственикът на този ресторант е си помислил: "Обяд в птиче гнездо? Защо не?" Ресторантът принадлежи на Soneva Kiri Eco Resort в Тайланд и предполагаме, че келнерите там никога не се отегчават - ястията се сервират на 3 наподобяващи гнезда беседки на височина от почти 5 м.

Ithaa, Малдивите

Какво ще кажете да вечеряте в компанията на акули, охлюви и костенурки? Ако това ви звучи вълнуващо, тогава задължително трябва да посетите ресторант Ithaa на Малдивите. Намира се под водата на дъното на Индийския океан. Една перфектна възможност за тези, които мечтаят да видят подводния свят, но са твърде уплашени да се гмуркат.

A post shared by 1oceanyachts ⚓ (@1oceanyachts) on

Grotta Palazzese, Италия

Очевидно Тайланд не е единственото място, където можете да обядвате в пещера. Този ресторант в италианския град Полиняно а Маре се намира в пещера в скалиста месност на височина 25 м. над Адриатическо море. Тук също има бар и фоайе.

A post shared by Shake Shuffle Show (@sss.bar) on

Dinner in the Sky, в 45 страни по света

Основателите на концепцията "Вечеря в небето" доказват, че дори платформа, окачена на строителен кран, може да бъде ресторант. Белгия е родината на този проект, но такива ресторанти вече има в 45 страни по света.

The Colonial Tramcar Restaurant, Австралия

Посетителите на този ресторант получават двойно удоволствие - от една страна имат шанса да се порадват на красивата природа на Мелбърн и неговите предградия, а от друга - да похапнат, заобиколени от стилния интериор на ретро трамвай. Ресторантът организира гала вечери и затворени приеми, както и сутрешен чай и закуска.

Trinity Place Restaurant, Ню Йорк

През 1904 г. тук е бил най-голямият и сигурен банков сейф в света, но днес мястото се е превърнало в приятна локация за среща и хранене с 35-тонни стени. Създателите на сейфа едва ли са си представяли, че творението им някой ден ще бъде използвано по този начин.

Le Panoramic, Франция

Характерна особеност на този ресторант е изгледът на 360 °, разкриващ удивителна гледка към най-високия връх в Алпите - Мон Блан. Зашеметяващ изглед от височина 2 731 м. е достатъчен, за да впечатли посетителите. Но това не е единственото, за което собствениците са се погрижили - тук можете да опитате и изискани деликатеси като foie gras.

The Rock Restaurant, Занзибар, Танзания

Името на ресторанта говори само за себе си – построен е върху скална формация, която излиза от водата. Очевидно няма достатъчно място за 20 маси, но това няма значение. Морските дарове там вероятно са още по-вкусни заради удивителното местоположение.