Дъщерята на Доналд Тръмп Иванка обяви, че преустановява дейността на своята марка.

Във вторник 18-те служители на бранда бяха информирани, че компанията се закрива. Това е решение, което според госпожица Тръмп цели да се избегнат потенциалните конфликти на интереси и ще й помогне да се съсредоточи върху ролята си във Вашингтон.

"Когато за пръв път стартирахме тази марка, никой не би могъл да предвиди успеха, който ще постигнем", казва наследничката на Тръмп в изявление, цитирана от The Independent.

"След 17 месеца във Вашингтон не знам кога и дали изобщо някога ще се завърна в бизнеса, но знам, че моят фокус в обозримо бъдеще ще бъде работата ми тук във Вашингтон, така че вземането на това решение сега е единственият справедлив изход за моя екип и партньорите ми.

"Аз съм повече от благодарна за работата на нашия невероятен екип, който е вдъхновил толкова много жени, включително и мен." Въпреки че преустановяваме съвместната си мисия, знам, че всеки от тях ще продъли да жъне успехи и занапред.

Иванка Тръмп ще бъде асистент на американския президентВ последните седмици дъщерята на Доналд Тръмп беше подложена на натиск да официализира ролята си в администрацията

Решението е взето предвид нарастващия брой кампании, оказващи бойкот на магазини, в които се предлагат стоки с марката "Ivanka Trump".

Откакто Доналд Тръмп заема длъжността на държавен глава в САЩ, множество универсални магазини, включително Nordstrom и Canada's Hudson's Bay, са преустановили продажбата на тези стоки.

Говорител на бранда споделя пред The Independent: "Това решение няма нищо общо с представянето на марката и се основава единствено на решението на Иванка да остане във Вашингтон за неопределен период от време."

Според сегашния президент на компанията Абигейл Клем марката "Ivanka Trump", която предлага обувки, облекла и аксесоари, има силни продажби от създаването си през 2014 г., а наскоро е стартирала и онлайн бизнес.

Въпреки че се оттегля от ръководната си роля в компанията, финансовите отчети показват, че Иванка Тръмп продължава да печели пари от марката - с отчетни приходи от над $ 5 млн. за последната година.