Пролетта отваря врати първият подводен ресторант в Европа

Първият подводен ресторант в Европа ще отвори врати през пролетта на 2019 г.
Той се намира в Норвегия, а ако искате да го посетите, трябва да имате предвид, че свободни места има чак за август и септември 2019 г., или иначе казано - за след година.
Ресторантът ще може да приюти до 100 души едновременно и е структуриран на три нива с огромен панорамен прозорец, от който посетителите ще могат да наблюдават морското дъно.
Заведението ще бъде в близост до малкото градче Линдеснес, което е разположено на около 5 часа път от Осло.
След като преминете входа на ресторанта, ще можете да отпиете чаша шампанско или да опитате от хапките в бара на долното ниво, докато изчакате да ви настанят.
Построяването на ресторанта ще струва около 6 млн. долара, а шеф готвач ще бъде датчанинът Николай Елитсгаард.
Рибите и морските деликатеси ще са основна част от менюто, но също така ще може да опитате и пилешко, телешко и др. по подбрани рецепти, съчетани с норвежки плодове и зеленчуци.