Google и Facebook се договориха за нов тип партньорство. Според него потребителите на WhatsApp (който принадлежи на Facebook) ще получат възможност за използване на неограничено пространство в облачното хранилище Google Drive за резервно копие на данните от месинджъра. Това се казва в официалния блог на разработчиците.

Ще можете да създавате резервно копие на чатовe и медиафайлове в Google Диск, за да може, в случай на смяна на устройството, вашите чатове и медиафайлове да бъдат пренесени. Ние препоръчваме да свържете телефона си към Wi-Fi мрежа, преди да стартирате резервното копиране на вашите чатове, се казва в изявлението.

Резервно копие на WhatsApp

Безграничният достъпн до пространството в Google Drive за резервно копиране на чатове и др. от WhatsApp ще бъде достъпно за всички потребители, считано от 12 ноември тази година. От тази дата всички файлове, които ще бъдат качени в облака от месинджъра, няма да намаляват достъпния обем на хранилището, независимо че е налице платена услуга за пространството.

Без много шум Facebook откри дъщерна фирма в КитайFacebook остава забранен в Китай.

С цел икономия на пространство за активните потребители, Google има намерение да изтрива всички резервни копия на данни на WhatsApp, които не се използват над една година. Поради тази причина препоръчваме настойчиво да обновявате копията, ако държите да съхраните информацията. В противен случай рискувате да се лишите от всички натрупани сведения от деня на старта на програмата.