Австралийски Instagram модел, намерен в безжизнено състояние на луксозна яхта в Гърция, е починал в следствие на обесване, посочва съдебният лекар по случая, предава CNN.

20-годишната Шиниъд МакНамара, регуларно публикувала снимки от екзотични локации в профила си в Instagram, като наскоро написала, че живее и работи на лодка „виждайки всичко, което светът може да предложи“.

Според новинарските издания и публикациите в социалните мрежи, яхтата, на която е намерено тялото на МакНамара, се казва Mayan Queen IV. Това е 93-метрова яхта, която се притежава от мексиканския милиардер и минен магнат Алберто Байлерес. От неговия PR екип отказват коментар по случая, като не потвърждават дали яхтата действително е притежавана от милиардера.

МакНамара бе намерена в критично състояние на борда на яхтата в края на миналата седмица. Лодката се е намирала на пристанището в град Аргостоли, намиращ се на о. Кефалония, съобщава бреговата охрана. Младата австралийска е починала, докато е била транспортирана към болница.

Съдебният лекар по случая посочва, че по тялото „няма видими белези от борба или физическо насилие“, освен следи, оставени от въже около врата на момичето.

„Все още не е възможно да се каже дали тя е била психологически склонявана към акта или е била под въздействието на наркотици по това време“, казва медикът, добавяйки, че излизането на резултатите от тестовете ще отнеме поне няколко седмици.

Австралийското външно министерство посочи, че е осигурило консултационна помощ на семейството на австралийски гражданин, починал в Гърция, но няма да идентифицира лицето поради личния маниер на инцидента.

МакНамара, която има около 30 хил. последователи в Instagram, е написал в началото на август, че ще види семейството и приятелите си след по-малко от месец.

Потребителите в Instagram публикуват под снимките й съболезнования, насочени към семейството на момичето.

Известен фитнес модел загина заради дефектен уред за бита сметанаИзвестен френски фитнес модел е починал в резултат на експлодирал уред за разбиване на сметана