От многобройните грешки, които правят пътуващите, една от най-разпространените е пренебрегването на пътуванията извън сезона. Въпреки че пиковите месеци си имат очевидни предимства, не са малко и ползите от пътуване в средния сезон и има доста добри аргументи да резервирате именно тогава.

Ето няколко:

П-хубави снимки

Колкото по-малко са тълпите, толкова по-хубави са снимките ви. Бюджетните почивки са по-подходящи за Instagram профила ви, защото няма кой да се пречка пред или зад кадъра.

По-добра сигурност

Сигурността на летищата е достатъчно изнервяща, както за пътниците, така и за персонала по сигурността. Важно е се каже обаче, че по-малко хора на летището означават по-добра сигурност. Охраната може да обърне по-голямо внимание на пътуващите и е по-бдителна за подозрително поведение. Хотелите и известните туристически места също са по-безопасни, когато има по-малко хора.

По-добро обслужване

Дори и най-добрите хотели могат да бъдат претрупани по време на сезона, но когато има по-малко гости, за които да се грижат, това не е проблем. Ниският сезон означава, че получавате повече внимание не само в хотела, но и по време на вашите полети, в ресторанти и на екскурзии.

По-евтини атракции

Разбира се, най-големите забележителности трябва да се посетят, а в ниския сезон времето е идеално. Така не само ще си спестите опашки чакащи, но и ще платите по-малко.

По-евтини полети

Има много начини са спестите от самолетни билети, но най-лесният е да пътувате, когато цените са по-ниски.

По-ниски температури

Високият сезон при повечето дестинации обикновено е през лятото, което понякога може да означава изгаряща топлина. Ниският сезон може да е с дъждовни дни и по-студено време, но с чадър, топли дрехи и подходящи обувки ще може да обикаляте колкото искате. Разбира се, ако времето е изключително студено, трябва да преразгледате пътуването.

Приятелски настроени местни жители

Местните хора могат да се уморят от туристите по време на сезона, дори да сте мили с тях. Извън сезона те са по-склонни да ви помогнат и да ви дадат повече информация, дори и в обикновен личен разговор.

По-малко стрес

По-ниските разходи и по-малкото неща, за които се притеснявате, означават по-малко стрес. А това означава, че вероятно ще се забавлявате повече.

Тайните екстри, които хотелите предлагат на VIP гостите сиТе са толкова потайни, че дори опитни туристи няма как да знаят за тях, освен ако не ги видят

По-ниски хотелски цени

В ниския сезон хотелите свалят цените. Така може да си позволите по-хубав хотел, без да плащате куп пари.

По-ниски цени на храната

Полет, хотели и местни забележителности се очаква да станат по-достъпни извън сезона, но може да бъдете изненадани, че и ресторантите също намаляват цените.

Повече гъвкавост

Тъй като не се налага да бързате, за да хванете всяка атракция, можете да се отпуснете малко, когато пътувате извън сезона. Няма нужда да планирате маршрута си напълно. Бъдете спонтанни и вижте какво ви предлага дестинацията, след като стигнете до там, за да можете да изберете на място.