За повечето гости на хотела напускането му е последна мисъл, но е важно нещо преди да се отправите към вкъщи. Все пак има някои съществени неща, които е добре да знаете и да направите, преди да кажете „Благодаря и довиждане“. Ето какво да избягвате да правите, ако искате да сте посрещнати благосклонно следващия път.

1. Не закъснявайте с плащането.

Първото правило при напускане? Не закъснявайте да платите. Точно като компаниите за наем на автомобили, които таксуват за допълнителен ден, когато връщате колата няколко минути по-късно, хотелите също могат да ви наложат висока цена, защото закъснявате с половин час. Ако се бързате обратно към хотела и знаете, че няма да стигнете навреме, нищо не пречи да се обадите и да предупредите.

2. Не забравяйте да проверите отново стаята и сейфа.

Освен да напуснете стаята навреме, уверете се, че не оставяте нищо след себе си. Проверете под леглото за някой изгубен чорап или контактите за зарядно устройство. Ако имате ранен полет или ранно време за напускане, опаковайте колкото може повече багаж предишната вечер, за да не бързате в последната минута. Също така не забравяйте да вземете всичко, което държите в сейфа в стаята. Ако сте в хотел, където трябва да оставите паспорта си на рецепцията, поискайте си го по-рано, ако е възможно.

3. Не забравяйте да дадете бакшиш на камериерката.

Въпреки че е лесно да забравите, винаги е учтиво да оставяте пари на хората, които чистят стаята ви.

Най-странните неща, с които се сблъскват камериерките в ДубайКамериерките са истинските герои на хотелиерската индустрия

4. Не пренебрегвайте, ако имате допълнителни сметки.

Възможно е да бързаме да напуснем, но обърнете внимание на всички такси и изискайте подробна информация, за да разберете защо хотелската такса е различна от цената на стаята, която първоначално сте резервирали. Някои хотели умишлено рекламират ниски цени на стаите, мислейки, че така ще привлекат хората, но бъдете нащрек за скрити условия. Проучете таксите, които се заплащат на хотела, преди да резервирате престоя си, за да не бъдете изненадани.

5. Не плащайте с пари в брой или дебитна карта.

Много гости на хотела дори не осъзнават, че са били таксувани допълнително, защото обикновено не гледат разписката, а я изхвърлят. Ако платите с дебитна карта, има опасност да ви дърпат пари от нея, ако няма защита. Повечето кредитни карти обаче разполагат със защита, така че няма да могат да ви бъдат слагани допълнителни такси.

6. Не молете в хотела да викат такси

Това е важно за пътници с бюджетно ограничение. Ако искате да спестите няколко долара, планирайте и проверете дали услугата за споделяно пътуване я има на мястото, на което сте, или потърсете друг начин да се придвижите до мястото, на което отивате.