Непобеденият боксьор Флойд Мейуедър планира да се завърне на ринга, за да се бие с Мани Пакяо, информира той през Instagram.

Боксьорът има 50 победи от 50 срещи, като за последно бе победен на полуфинала на Олимпиадата в Атланта през 1996 г., когато е още аматьор. Човекът, който го побеждава, е 27-годишният тогава българин Серафим Тодоров, считан за един от най-добрите и опитни боксьори в аматьорския бокс по това време.

51-а среща на Мейуедър отново се очаква да предизвика сериозен интерес. Това ще е реванш след срещата между двамата през май 2015 г., когато Флойд побеждава след съдийско решение.

„Завръщам се през декември. Задава се още един чек с девет цифри“, споделя Мейуедър.

Как Флойд Мейуедър харчи парите си след пенсиониранетоБоксьорът наскоро се похвали, че е посетил 12 дестинации за 13 дни, включително Букурещ и Истанбул

Двубоят между двамата преди 3 години донесе приходи от над 300 млн. долара. Реваншът по всяка вероятност ще се проведе в Япония.

Според сп. Forbes, Мейуедър е начело в класацията за най-добре платените спортисти в света за последните 12 месеца. Той е спечели 275 млн. долара от мача си с ММА боеца Конър Макгрегър. Това е и най-голямата еднократна сума, спечелена от спортист в историята.

Мейуедър оглавява класацията за четвърти път в последните седем години с общо 285 млн. долара, в това число 10 млн. долара от рекламни договори, участия и продажба на сувенири.