Създаването на жилищни пространства от морски контейнери става все по-популярно. Причините за това се крият в достъпността, универсалността и мобилността.

Първоначално товарните контейнери имат непредставителен промишлен вид. Те обаче с щипка фантазия може да бъдат превърнати в доста уютно жилище.

Ярък пример за това представлява днешният проект. В него е използван контейнер с площ 20 кв. метра. Резултатът е уютно жилище и открита тераса за почивка на покрива.

Инициатор на проекта е Джон Майер, собственик на компанията Backcountry Containers.Той искал да се сдобие с имот за пълноценна почивка сред природата.

Тъй като семейството му е привикнало да живее в комфортни условия, той се заема с нелеката задача да удовлетвори тези потребности, макар и на малка площ. След внимателно планиране и решаване какъв да бъде дизайнът, Майер успява да изпълни целта си.

Екстериорът на практика е непроменен. Направени са прозорци и е оформена голяма стъклена врата, през която през деня домът е обливан от естествена слънчева светлина.

На покрива откриваме открита зона за почивка. Тук може да се наслаждавате с часове на природата. Дървена стълба води до терасата.

Интериорът на къщата се отличава с простота, но и особен чар. Използвани са естествени материали – предимно дървесина.

Жилище в корабен контейнер или водосточна тръба - възможно еВ Хонконг цените на жилищата чупят исторически рекорди в 12 поредни месеца



Във всекидневната има малък диван с няколко ярки възглавници, оригинален пуф, в който може да се съхраняват вещи, и голям телевизор на стената.



Вдясно от хола е спалнята. Тя е снабдена с голямо легло с красиво направено покривало.



Кухнята заслужава особено внимание. В нея има всичко необходимо на една домакиня – голям хладилник, печка, мивка, работен плот с доста чекмеджета, съвременна битова техника и др.



Кухненското помещение е комбинирано със столовата. В нея има маса с бар столчета.