Ако сте се събудили с болка, не сте единствените. Болките в ставите и мускулните болки засягат огромен брой хора, а причините може да са разнообразни.

Вижте кои са най-честите:

Настинка

Настинката обикновено се характеризира с хрема, запушен нос и възпалено гърло, не толкова с болезнени мускули. Въпреки това, може да изпитвате болки в тялото си, докато се възстановявате. За да избегнете това, опитайте се да бъдете малко по-активни, за да раздвижите мускулите.

Грип

Симптомите на грипа включват треска, умора, слабост, главоболие, възпалено гърло, запушен нос, студени тръпки и - болки. Болките в мускулите се смятат за причинени от естествените химикали, отделяни от тялото ви, които да помогнат на белите кръвни клетки да се борят с инфекцията.

Опитайте се да пазите леглото и да почивате, приемайте много течности и витамини.

Студено време

Хората, които страдат от артрит, може да чувстват силна болка и скованост в студените месеци. Това може да се дължи на факта, че ниското барометрично налягане оказва физическо въздействие върху ставите или че насърчава възпалението, което прави движението на ставите по-болезнено.

Освен това, при студено време тялото се фокусира върху циркулиращата кръв около сърцето и главните органи, а не върху мускулите и ставите. В резултат на това ставите започват да болят.

Бъдете малко по-активни, ходете и правете леки упражнения.

Хранителен дефицит

Има различни части в ставата, включително костите, хрущялите, сухожилията, които се нуждаят от добър източник на хранителни вещества, за да бъдат здрави. Ключовите хранителни вещества за здравето на ставите включват витамин D, витамин С и калций.

Консумирайте повече броколи, спанак, череши, чесън, чушки, бадеми, канели и домати. Освен това избягвайте храни, които могат да увеличат възпалението, като тези с високо съдържание на захар.

Те не спят, не ядат, не стареят, не им е студеноЗа някои от тях дарбата им е проклятие


Стрес

Усещането за стрес, безпокойство и напрегнатост вероятно ще окаже влияние върху физическото здраве. Много хора казват, че изпитват болки в рамене, гърба и врата. Това, което можете да правите, е да ставате на всеки час и да се раздвижвате. Правете въртеливи движения с ръцете, в кръста, китките.

Лоша поза

Освен ако не е свързана с физическа травма, като удар, повечето болки в гърба и кръста могат да бъдат свързани с лоша стойка. Дългосрочните последици от това пренебрегване могат да бъдат различни, но обикновено водят до проблеми, като остеопороза или артрит.

Говорете със специалист или се опитайте да подобрите позата си.