На върха на залесен хълм, на около 300 метра над Болоня, се намира Светилището на Мадоната на Сан Лука - римска базилика от XII век.

Можете да се изкачите по целия път нагоре по хълма, но също така можете да минете през специално изграден коридор.

Това монументално архитектурно чудо се състои от 666 арки и се простира на 3.8 километра, което го прави най-дългия портик в света.

Портикът Сан Лука е построен между 17 и 18 век, така че иконата на църквата да може да се носи нагоре по хълма по време на ежегодното шествие, без да се мокри от дъжда, посочва Amusing Planet.

Легендата разказва, че около 15 век е има продължителен период с дъждове, който унищожава реколтата. Когато иконата на Сан Лука е свалена от хълма до града, дъждът спира чудотворно.

Оттогава всяка година се провежда шествие, в което скъпоценната византийска икона изминава пътя от базиликата до катедралата Сан Пиетро.

С течение на времето пътеката от светилището до центъра на града е павирана, а след това покрита с портик, за да предпазва участниците в шествието и иконата от дъжд.

Невероятните кули на БолоняВ Средновековието град Болоня в Северна Италия е трябвало да изглежда не по-различно от това, което представлява Манхатън днес