В близост до Båly - малък град, разположен на най-южния бряг на Норвегия, нещо подобно на кит изскача от водите на Северно море.

Но неправилната структура не е животно. Това е най-големият подводен ресторант в света, който се готви да посрещне първите си гости, съобщава T+L.

Under, който трябва да отвори врати през април 2019 г., е първият подводен ресторант в Европа.

Трябват шест месеца, за да бъде построена сградата, разположена на шлеп в близост до брега.

През юли тази година норвежкото дизайнерско студио Snohetta потапя ресторанта на близо пет метра под водата, закрепяйки го на океанското дъно. В момента продължава работата по интериора.

Повече от половината от структурата е под вода. Гостите влизат от сушата, след което слизат по стълбище, което ги води в дълбините на океана.

Когато направи своя дебют, Under се очаква да сервира меню от пресни морски дарове. Главният готвач Николай Елитсгаард ще постави акцент върху свежите местни храни, включително гъби, горски плодове, морски птици и други.

10 поразителни подводни хотелаБез значение на кой хотел ще се спрете, със сигурност преживяването ще бъде запомнящо се

Сградата е предназначена да бъде положително допълнение към морската екосистема. Тя ще се използва като морски изследователски център в извънработно време, а бетонните й стени, в крайна сметка, ще станат изкуствен риф за мидите.

Ресторантът вече приема резервации за откриването му през април (и вече разполага с ограничени места през лятото). Ако търсите най-фантастичното изживяване за вечеря, архитектите предлагат да проверите прогнозата за времето, преди да направите резервация.

"Мисля, че най-вълнуващото преживяване ще бъде посещението на ресторанта по време на лошо време", казва Рун Грасдал, един от архитектите на сградата, за CNN.

"Ще бъде фантастично да видите морската повърхност, разделена от големи вълни и дъжд, което ще ви създаде много драматично преживяване,в ъпреки че ще се чувствате спокойни и сигурни в ресторанта".

Имайте предвид обаче, че пътуването до Under не е лесно. Най-близкото летище Кристиансанд е на около час път с кола. Скоро обаче може да се предлагат и пътешествия с лодка.

Вижте още снимки от ресторанта в галерията от Instagram: