Принцеса Евгения се омъжи за Джак Бруксбанк на пищна цепемония в параклиса Сейнт Джордж в Уиндзор.

Двамата си казаха "да" пред 850 гости, сред които кралски особи, аристократи, звезди и приятели.

Булчинската рокля на принцесата прикова погледите с нарочно разголения гръб, показващ белезите от операция от сколиоза, която Евгения претърпява на 12-годишна възраст.

Тя е дело на британските дизайнери Питър Пилото и Кристофър де Вос, основатели на марката Peter Pilotto, на която младоженката е дългогодишен фен.

Принцесата на Йорк Евгения Виктория Хелена е дъщеря на принц Андрю, син на кралица Елизабет II и принц Филип. Тя е първа братовчедка на принцовете Хари и Уилям.

Височайшите гости се оглавяваха от кралицата и съпруга й принц Филип, следвани от Уилям, Хари и съпругите им. Вип списъкът с гости включваше още Наоми Кембъл, Лив Тайлър, Деми Мур, Роби Уилямс, Джеймс Блънт, Кейт Мос и други.

Голямата липсваща на церемонията беше половинката на принц Чарлз - Камила, херцогинята на Корнуол, която пропусна сватбата заради ангажимент в Шотландия, съобщава Daily Mail.

Сред шаферите на церемонията бяха принцеса Шарлот и принц Джордж, както и дъщерята на певеца Роби Уилямс Тиодора.

28-годишната Евгения е осма в линията за наследяване на кралския престол. Придружава баща си на официални ангажименти, но няма фиксирана роля в семейството като нейните братовчеди (въпреки че има каузи, които поддържа).

Принцесата работи като асоцииран директор в лондонската художествена галерия Hauser & Wirth.

Най-екстравагантните сватби в света и колко струватКакво прави една сватба велика? Tези двойки ще ви покажат