Българската технологична компания ScaleFocus („Скейл Фокус“) отвори нов развоен център във Варна. До края на 2018 г. се планира да бъдат открити още 20 нови работни места, а до края на 2019 г. – още 40.

„Клиентите на фирмата, които имат нужда от разработки на SAP продукти, са готови да поверят своите проекти на ИТ специалисти във Варна“, заяви Пламен Цеков, изпълнителен директор на ScaleFocus, на събитието по повод откриването на новия офис, на което специален гост бе кметът на морската столица Иван Портних.

Изборът на града е резултат от огромния приток на желаещи кандидати за работа във Варна. По време на откриването на последния център за разработки на ScaleFocus в Бургас много от посетителите били именно специалисти, изявили желание да работят от морската столица.

Компанията има за цел, чрез присъствието си в града, да подобри и обогати местната ИТ екосистема със знания и вече натрупан опит. Затова се търсят софтуерни инженери с разнороден опит и умения.

“Събитията се развиха толкова светкавично бързо след създаването на другия ни морски офис, че не можехме да си поемем дъх. Изключително сме въодушевени, че срещнахме и приехме във вече огромния екип на Скейл Фокус такива истински ИТ таланти”, сподели Пламен Цеков.

„ИТ индустрията може да задържи талантите в България“, категоричен е той. „Целта ни е да „внесем“ в България високотехнологични проекти от цял свят, а не обратното – да „изнасяме“ ИТ професионалисти в чужбина“, обобщава изпълнителният директор на ScaleFocus.

„Скейл Фокус действат с визия и мащаб, като прекрасно съчетават потенциала на пазара с качеството на талантите в България. Аз вярвам, че работейки по последните SAP технологии, новият им екип във Варна ще е напълно подготвен както за местни, така и за международни проекти с най-високо ниво на изпълнение“, сподели Радомир Миланов, изпълнителен директор на SAP България.

От ScaleFocus са поканили своите служители, които искат да сменят настоящето си местожителство, да работят от Варна. Компанията помага на всеки желаещ с процеса по релокация. Близо дузина са проявили интерес, а някои от тях вече работят от морския офис.

Варна е четвъртият развоен център на ScaleFocus, след София, Пловдив и Бургас. Градът привлича все повече инвестиции на технологични компании с благоприятната си бизнес среда.