Азиатските акции поевтиняха отново днес, задълбочавайки спада си за седмицата, след като разочароващите резултати от Alphabet Inc и Amazon.com засилиха опасенията около перспективите пред корпоративните печаби в САЩ, световната търговия и икономическия растеж.

Колебливият старт на регионалните борси дойде, въпреки ръста на Уолстрийт вчера, който бе подпомогнат от търсенето на подценени акции и и от добрите резултати на Microsoft Corp.

Акциите на Amazon.com Inc и Alphabet Inc обаче поевтиняха в следборсовата търговия, след като и двете компании отчетоха разочароващи резултати.

Фючърсите на Nasdaq губят 1% днес, докато тези на S&P 500 отчитат понижение от 0.8%.

Азиатско-тихоокеанският индекс на MSCI отчете понижение от 0.69%, изтривайки минималния ръст от първия час на търговията.

Индексът бе засегнат от сериозни разпродажби през последните няколко дни и е на път да запише пето поредно седмично понижение. Това е най-дългата му губеща серия от 2015 г. Индексът губи над 3% тази седмица.

Акциите в Китай се колебаеха между полижителна и отрицателна територия, като индексът на сините чипове губи 0.39%, а Shanghai Composite отстъпва с по-малко от 0.1%.

В Хонконг индексът Hang Seng отчита понижение от 0.55%, като технологичните акции губят 1.9%.

Акциите на технологичните компании поевтиняха и в Южна Корея, където основният индекс Kospi падна с 1.7%. Вчера той затвори на най-ниското си ниво от януари 2017 г.

Акциите на производителя на чипове SK Hynix поевтиняват с 1.24%, след като паднаха с 3% вчера, докато спадът при Samsung Electro-Mechanics Co Ltd бе от 5.58%.

Основният австралийски индекс губи 0.31%, след като записа леко повишение в началото на сесията. Японският индекс Nikkei също влезе в отрицателна територия и за последно губеше 0.22%, след като падна с 3.7% вчера.

На валутните пазари, еврото отчита понижение, продължавайки поевтиняването си, след като президентът на Европейската централна банка Марио Драги заяви, че програмата за изкупуване на активи на финансовата институция ще приключи тази година, а лихвите може да нараснат след следващото лято.

Еврото поевтинява минимално с 0.03%, до 1.1371 спрямо долара.

Доларът отстъпва с 0.11% спрямо йената, до 112.29. Доларовият индекс, който следи представянето на долара спрямо кошница от шест други основни валути, губи 0.04%, до 96.636.

Лихвата по 10-годишните щатски държавни облигации падна до 3.1092%, в сравнение с нивото си на затваряне от 3.136% вчера.

Цените на петрола отстъпиха част от позициите си, след като енергийният министър на Саудитска Арабия даде индикация за евентуална интервенция на пазара с цел намаляване на стоковите запаси.

Щатският лек суров петрол поевтиня с 0.74%, до 66.83 долара за барел. Цената на петрола от сорта брент се понижи с 0.49%, до 76.51 долара за барел.

Спот цената на златото поевтинява леко до 1 230.90 долара за тройунция.