Що се отнася до храна, гадното ястие за един човек може да е вкусен деликатес за друг.

Това е една от основните идеи, която стои зад новия Музей на отвратителните храни, който беше открит на 1 ноември в Малмьо, Швеция, съобщава CNN.

Основателят на музея д-р Самуел Уест е психолог през деня и музеен куратор през нощта. Първият му проект - Музеят на неуспехите, противно на името си, се оказва голям хит.

Статия за консумацията на месо и ефекта от това върху околната среда вдъхновява Уест да научи повече за алтернативните източници на протеини, а след това да превърне своя новооткрит интерес в проект.

"Ако попитате хората дали искат да ядат насекоми, те казват: "Това е гнусно", казва Хънт. "Това е спънката, която може би ще успя да ги накарам да преодолеят".

Крайният резултат? 400 квадратни метра уникално простраство, в което посетителите могат да миришат, докоснат и вкусят различни храни, смятани за "отвратителни" по света - от фоа гра до ферментирали акули.

В музея могат да бъдат открити пържена тарантула, варени морски свинчета и други, а Уест планира изложбата да посети и други градове.

Едно от големите му опасения е, че е възможно част от експонатите да се размиришат, но междувременно психологът се надява да отвори умовете за хапване на дуриан или пенис от бик.

Най-гадният коктейл в света - с истински човешки пръстВ Доусън Сити, край река Юкон в Канада, има бар, в който можете да си поръчате уиски с украса от истински дехидратиран човешки пръст