Споделяте ли снимки от офиса си в Instagram? Кристиан ван Хейст го прави, но нямате никакъв шанс да достигнете неговата висота - в буквален и преносен смисъл.

35-годишният мъж лети по целия свят, улавяйки хиляди градове, които минават покрай него, както и удивително звездно небе, Млечния път и дори Северното сияние.

Карго пилотът винаги се качва на борда с фотоапарат, за да може след това да сподели невероятните природни гледки, на които той става свидетел на над 9 000 хиляди и повече метра височина, съобщава Daily Mail.

"Понякога е трудно да се опише на хората какво е толкова специалното в летенето през нощта, когато виждате звездите, Северното сияние ли мътната светлина на атмосферата наоколо. Или какво е да видиш как градовете, страните, океаните и континентите да се плъзгат под крилете ти, сякаш си отделен от планетата", посочва холандецът.

"Мисля, че всяка снимка разказва собствената си история, а заедно, като парчета от по-голям пъзел, те показват много по-широка картина, която разказва какво е да летиш по цялото земно кълбо през нощта", допълва той.

Защо самолетите оставят бяла следа в небето?Отговор на любопитния въпрос откриваме в книгата на Патрик Смит

"Другото нещо, което ме накара да заснеме тези сцени, е фактът, че всеки изглед, облак и ландшафт се променят постоянно и по този начин никога няма да се видят отново", разказва пилотът.

"Много често аз съм единственият човек, който вижда картината от тази гледна точка и просто чувствам желание да уловя тази красота и да я споделя със света", завършва Кристиан.

Вижте част от неговите фотографии в Instagram:

Още снимки можете да откриете в профила на Кристиан ван Хейст.