Няма нищо по-добро за коледния дух от традиционните базари за този период от годината.

Напоследък обаче те са толкова много, че е трудно да се разбере кои наистина си заслужава да бъдат посетени.

Daily Mail представя 10 от най-вълнуващите коледни базари, които определено не бива да пропускате:

Лайцпиг, Германия

Германският град придобива репутация сред младите като новия Берлин, благодарение на страхотните фестове и базари, както и заради луксозните хотели, които не струват състояние.

Градът е домакин на един от най-старите коледни базари в Германия, като музиката и изкуството са неизменна част от него - Бах живее и работи в Лайпциг, а Museum der bildenden Künste разполага с произведения на германски експресионисти, като Едуард Мунч.

Забавлението започва на 27 ноември.

Люцерн, Швейцария

Eзера, планини и раклет (швейцарско полутвърдо краве сирене) - в Люцерн правят коледните пазари в типичен швейцарски стил. Планината Пилатус, до която се стига по железопътна линия, път предлага невероятни зимни гледки.

Не пропускайте универсалният магазин в града, който е превърнат в гигантски коледен календар, на който всеки ден се отваря нов прозорец. Забавлението започва на 29 ноември.

10-те най-добри града за коледна ваканция От Малта до Куинстаун в Нова Зеландия

Стокхолм, Швеция

#stockholmchristmas #stockholmchristmasmarket #christmasmarkets

Публикация, споделена от CheapAir.com (@cheapair) на

Шведите определено знаят как да празнуват Коледа, а сергиите на празничните базари са разположени на различни места из целия Стокхолм. В Skansen (на 15 минути с трамвай от центъра), например, ще откриете сергии, продаващи изискани скандинавски занаятчийски произведения.

Не пропускайте lussekatter - кифли с шафран. Забавлението започва на 22 ноември.

Чикаго, САЩ

Градът на Средния Запад има силно немско наследство и неговият Christkindlmarket завладява Daley Plaza с къщичките си, в които се продават щрудели и шницели.

Забавлението започва на 16 ноември.

Залцбург, Австрия

Градът е наистина красив, а благодарение на близостта му до ски пистите е вероятно да има сняг, който да подобри неговия чар.

Не пропускайте: Моцарт е роден тук, което означава, че навсякъде можете да се насладите на изпълненията на празнични хорове. Забавлението започва на 22 ноември.Антверпен, Белгия

С къщички, разпръстнати около катедралата от 16 век, Антверпен определено може да оглави класацията на най-добрите коледни базари в Белгия.

Градът има и силен моден фон, за луксозни находки и подаръци се насочете към Nationalestraat.

Не пропускайте: най-вкусните вафли, които някога ще опитате. Забавлението започва на 6 декември.

Фрайбург, Германия

Германия все още е сърцето на коледните пазари, а Шварцвалд има великолепна природа и очарование.

Не пропускайте да изпробвате уменията си в работилница за занаятчийски свещи. Забавлението започва на 22 ноември.

Страсбург, Франция

В Страсбург има коледен пазар от 1570 г. насам. Повечето щандове с храна са разположени на Place de Marche aux Poissons.

Забавлението започва на 24 ноември.

Орхус, Дания

Посещение по Коледа в Орхус означава, че ще се разходите назад във времето - през 70-те години. Заливът Den Gamle е открит музей, който е посветен на различни исторически периоди (можете също да прегледате 20-те и 1880-те години), докато в Tivoli Friheden ще откриете вкусни панаири и скулптури.

Не пропускайте да си купите традиционния датски сладолед и домашен шнапс. Забавлението започва на 17 ноември.

Загреб, Хърватия

Ако имаше годишни награди за коледни пазари, Загреб със сигурност щеше да грабне първото място миналата година. Площадът Бан Йосип Йелачич и Европейският площад са две от основните места за събиране на тълпи по празниците, а Zrinjevac Park съчетава местни специалитети с музикални изпълнения на живо.

Не пропускайте местите деликатеси. Забавлението започва на 2 декември.