Любителите на пътешествията вече подбират дестинациите, които ще посетят през следващата 2019 г.

В наши дни интернет е място, където всеки може да намери подходящото пътувне, било то луксозна почивка или бюджетна разходка до другия край на света.

Един от най-новите списъци с дестинации идва от компанията за краткосрочни наеми Airbnb, която подрежда 19 дестинации, които ще бъдат популярни през следващата година, предава Forbes.

Компанията изготвя своето подреждане на база критерии, включващи броя търсения на дадена дестинация в платформата на Airbnb, прогнози за растеж и други.

Класацията на портала за 2018 г. този път залага на на градове, които предлагат така наречения автентичен туризъм, както и зони, пострадали от природни бедствия, като земетресение или горски пожар, за тези, които имат желание да помогнат на местното население чрез доброволчески труд.

На първо място тази година е новозеландският град Кайкура, където се наблюдава 295% ръст на годишна база в направените резервации чрез платформата на Airbnb.

Крайбрежният град бе ударен от мощно земетресение през 2016 г. Транспортната инфраструктура до историческата част на града вече е възстановена, като мястото се радва на посетители от цял свят, които търсят вълнуващи изживявания сред природата.

На второ място в класацията се нарежда китайският град Сямън. Пристанищният град се превърна в авиационен хъб, където пътниците често отсядат за няколко дни.

Airbnb посочва, че резервациите нарасват с 283% на годишна база, благодарение на атракции, като организирани обиколки на пъбовете, интересна храна и близостта до о. Кулангсу, който е част от списъка със световно наследство на ЮНЕСКО.

На трета позиция се намира мексиканският град Пуебла. Това е колониално населено място, известно със своите над 300 църкви, намиращи се на само 3 часа шофиране от Мексико Сити.

Вместо тиичната плажна ваканция, посетителите идват в града за уроци по готвене, гледане на луча либре мачове (нещо като кеча, познат ни от WWE), както и да помогнат за възстановяването на града след земетресението от 2017 г.

Пуебла се радва на 220% ръст в резервациите на годишна база, както и 206% ръст във включванията на града в списъците с желани дестинации за посещение от страна на потребителите.

Нормандия, Франция, е привлекателна деситанция за любителите на най-новата история на Европа. През следващата 2019 г. се навършват 75 години от десанта в Нормандия – военна операция на Великобритания, САЩ и Канада срещу Третия райх, част от Втората световна война.



Навярно това е една от причините за наблюдавания 229% ръст в резервациите и 120% ръст в търсенията в портала на Airbnb.

На пета позиция се намира природният парк Great Smoky Mountains в Тенеси, САЩ.



Мястото е най-посещаваният природен парк в САЩ, като дестинацията е известна най-вече с ниските си цени. Регионът бе засегнат от сериозен пожар преди 2 години. Резервациите нарастват с 191% на годишна база.

10 места, които да посетите, преди да навършите 40 г.Всяко от тях носи уникално изживяване


Топ дестинациите на Airbnb за 2019 г.:

1. Кайкура, Нива Зеландия

2. Сямън, Китай

3. Пуебла, Мексико

4. Нормандия, Франция

5. Great Smoky Mountains, САЩ

6. Буенос Айрес, Аржентина

7. Акра, Гана

8. Мозамбик

9. Западни острови, Шотландия

10. Префектура Вакаяма, Япония

11. Catskill Mountains and the Hudson Valley, САЩ

12. Санта Катарина, Бразилия

13. Батуми, Грузия

14. Уинипег, Канада

15. Пондичери, Индия

16. Узбекистан

17. Калабрия, Италия

18. Андалусия, Испания

19. Тайван