Трафикът от хора във фитнесите създава условия за натрупване на бактерии и вируси на конкретни места. Те се използват често и също толкова често биват подценявани от трениращите.

Знаете ли кои са? Веднага ви казваме.

1. Дръжките на пътеката за бягане
Може да ви се иска да се хванете, докато тичате на пътеката, но ви препоръчваме да не го правите. Не само защото там са се държали други хора. Първото нещо, което хваща някой, след като се изкиха, са тези дръжки.

Ако искате да ги използвате, дезинфекцирайте ги. Второ решение – носете със себе си две хавлии. Хвърлете ги върху дръжките и спокойно се хванете.

2. Дръжките на вратите в банята
Тъй като в кабините няма мивка, нормално е, който е ходил до тоалетна, да е пипал след това дръжката, без необходимото хигиенизиране.

3. Възглавниците на различните уреди
Независимо за кой става дума, стига да има „възглавница“, на която да опрете главата или лицето си, съществува риск от заразяване с всевъзможни бактерии. Дезинфекцирайте или използвайте хавлията си.

Пет напитки, които помагат за сваляне на килограмиПолезен и вкусен начин за отслабване

4. Подът в банята
Ако ще взимате душ в банята на фитнеса, задължително си носете джапанки. Стъпването с бос крак е твърде рисковано.

5. Подът край басейна
Да, в съвременните фитнес зали имаме достъп и до басейни. Във водата нещата са решени. Хлорът убива всичко. Извън басейна обаче сте сами.

Внимавайте със зоните около басейна. Използвайте джапанки!