Regus е водещ доставчик на офис услуги и работно пространство.

Компанията предлага напълно оборудвани офис площи със съвременен дизайн, IT и телекомуникационна инфраструктура от световна класа, канцеларски материали, офис асистентски услуги, конферентни зали и виртуални офис услуги на конкурентни цени за наем.

Regus разполага с мрежа от повече от 3000 висококачествени и удобни локации в света, в които работят над 2 милиона бизнес клиенти, включително световноизвестни компании, като Google, Dell, Apple, Samsung, Disney и Microsoft.

Вижте какви са прогнозите на компанията за следващата 2019 г., споделени пред Profit.bg от Катерина Ману, генерален мениджър на Regus за региона Гърция, България и Кипър:

1. Доказано е, че гъвкавите работни пространства влияят дори върху екологията. Какви са останалите им предимства?

Гъвкавите работни пространства носят единствено позитиви. Освен че са природосъобразни, както показва последното ни световно проучване, те спестяват средства – за разходите за пътуване на служителите, но и за разходите за офис.

Компаниите плащат само за пространството, което използват и то за времето, в което им е нужно – от един час, до няколко години. Потребителите разполагат с напълно оборудвани работни пространства, съчетани с възможност за свързаност с офиси в практически всеки голям град в света.

В глобалното проучване на Regus, където участва и България, 81% от респондентите потвърждават, че успяват да наемат и задържат ключови кадри и „топ таланти“ благодарение на гъвкавите работни формати. 84% от тях пък заявяват, че така успяват да са конкурентоспособни и да увеличават печалбите си.

Гъвкавите работни формати стимулират продуктивността според 86% от запитаните български компании. Повече от половината (67%) признават, че биха били по-доволни от работата си, ако можеха да я упражняват при гъвкави условия, а 60% заявяват, че така са по-креативни, като продуктивността по време на изнесени срещи, според 67% от запитаните български компании, се увеличава.

2. През 2018 г. открихте първото си гъвкаво работно пространство в Пловдив. С него Regus вече има четири локации у нас, три от които са в София. Към кои градове ще погледнете през 2019 г.?

Regus ще продължи да се разширява в България и през 2019 г. Продължаваме да се развиваме и да добавяме нови локации в различни райони на столицата, а в регионален план, освен Пловдив, предвиждаме присъствие и във Варна.

3. Как изглежда офисът на бъдещето, през погледа на Regus?

Офисът на бъдещето вече съществува – той е в Regus. Ние вярваме, че след като вече имаме иновацията в удобствата и предимствата на гъвкавите работни пространства, в бъдеще те ще се разрастват и ще се ползват все повече – не само в България, но в европейски и световен мащаб.

Наблюденията ни са, че компаниите все повече търсят гъвкави работни решения. На световно равнище близо 71% от фирмите (65% в България) вярват, че по този начин спестяват разходи и капиталови инвестиции за нов офис. Компаниите срещат трудности в ежедневието си – например в устройването на висококачествено работно пространство на добри финансови условия, за което признават 60% от запитаните компании в България и 80% на световно ниво.

Липсата не местна експертиза и бизнес контакти е проблем за повече от половината компании, които наемат служители на ново място. „Офисът на бъдещето“ ще отговори на тези предизвикателства, като помогне на компаниите да работят гъвкаво, да стъпват на нови пазари, да наемат най-добрите професионалисти и в същото време да увеличават печалбите си.