Американката Катлин Брукс, която живее в град Кардиф, вече над половин век е собственичка на автомобил Volkswagen Beetle.

През годините успява да измине над 560 000 км. Неочаквано за Брукс, представители на марката й предложиха да реставрират малкия „бръмбар“.

Volkswagen Beetle става собственост на американката през далечната 1966 г. Оттогава, отбелязва тя, колата се е превърнала на практика в пълноправен член на семейството. Не един път ги е измъквала от тежки ситуации.

Дерек Хатами, който е вицепрезидент на американското подразделение на Volkswagen, подчертава, че ги е трогнала предаността на американката към колата. Именно поради това решили да й предложат обновяване на Beetle.

Трябва да кажем, че впоследствие служителите на компанията са свършили колосална работа. Те са реставрирали 347 елемента и са заменили почти 40% от детайлите в нея.

Доста пот е излята в опити да се открие оригиналният нюанс на боята за „бръмбара“.

Уникални коли, получили втори живот след тежки аварии Някои от тях днес струват милиони долари

Автомобилът е получил нови джанти. Стилизацията му е ретро. Двигателят в самото начало е разглобен, за да бъде почистен до идеално състояние.

Обновеният вариант на Volkswagen Beetle сега изглежда като музеен експонат. Собственичката е във възторг от неочаквания жест.