Компанията с над 300-годишна история A. Favre & Fils разработва часовник с механизъм ръчна изработка, който разполага с вграден портфейл за виртуални валути.

Производителят обяви през миналата седмица, че разработва часовник, който разполага с офлайн вградено пространство за съхранение на криптовалути, базирано на блокчейн технологията, предава CoinDesk.

С други думи, часовникът предлага „склад“ за виртуални валути, който не е свързан в реално време с инетернет или други устройства. Това е един от най-сигурните начини за съхранение на криптовалути, тъй като по този начин потребителите няма как да станат жертва на онлайн измами и хакерски пробиви.

Изпълнителният директор на A. Favre & Fils Лаурен Фавре посочва в изявление, че компанията разработва първия часовник, който може да предложи нещо полезно на крипто общността, а не просто луксозен предмет, за който да изхарчат парите си.

Часовникът ще се предлага на цена между 102 хил. долара и 152 хил. долара, в зависимост от модела – златен, метален и прочее.

Bloomberg: Да, биткойнът беше балон, който се спука...Излежда, че всеки известен финансов балон в историята върви ръка за ръка с някой, който твърди, че сривът е невзъможен


Изделието ще „гарантира ултимативна защита на информацията и неприкосвеността“, посочват от компанията в изявление, добавяйки, че първият прототип ще бъде пуснат на пазара през втората половина на настоящата 2019 г.

"Трябва постоянно да се добавят релевантни екстри, които подобряват дизайна. Прилича малко на това да обмисляме бъдещето на парните двигатели в ерата на електрическите влакове“, казва Фавре, цитиран от изданието SWIswissinfo.ch.