Освен легендарното й едноименно шоу, милиардерката Опра Уинфри е известна и със своята филантропска работа и с нестихващата й енергия да помага на хората.

Тя постоянно търси самоусъвършенстването и се опита да научава нови неща от своя опит и от опита и трудностите в живота на други хора.

Освен знаменитости, в нейните телевизионни предавания участват още световни лидери, дипломати, както и световноизвестни духовни лидери, като Далай Лама, Тик Нят Хан и други.

Най-големият дар на Уинфри е, че тя обича да споделя. Тя винаги се опитва да споделя мъдрост и да помага на хора с различни съдби да постигат стабилност и щастие в живота, пише Your Story.

Днес Уинфри навършва 65 години. Вижте няколко мъдрости от жената, която успява да измине пътя от бедността и тормоза до успехите си днес:

"Бъдете благодарни за това, което имате и в крайна сметка ще се сдобиете с повече. Ако се концентрирате върху това, което нямате, никога няма да имате достатъчно."

„Човек може да има всичко. Само че не всичко наведнъж.”

“Предизвикателствата са дарове, които ни принуждават да търсим нов център на гравитация. Не се борете с тях. Просто намерете нов начин да стоите прави.”

“Човек не се превръща в това, което иска, а в това, в което вярва.”

“Правете нещо, което мислите, че не можете да правите. Проваляйте се. Опитвайте отново. Справете се по-добре втория път. Единствените хора, които никога не падат, са тези, които никога не рискуват.”

"Голямата тайна на живота е, че няма голяма тайна. Каквато и да е целта ви, можете да я постигнете, ако сте готови да работите."

“Превърнете раните си в мъдрост.”

Невероятният живот на Опра УинфриПолучаваш от света това, което му даваш, обича да казва тя


“Вие носите отговорност за живота си. Не можете постоянно да обвинявате някой друг за вашите трудности. В живота трябва да се върви напред.”

“Не се притеснявайте за това, че трябва да бъдете успели, а работете здраво, за да бъдете значими и успехът ще ви последва естествено.”