TBI Bank и Телерик Академия обявиха партньорство, което ще подпомогне професионалната квалификация и кариерния старт на таланти в ИТ сферата.

Сътрудничеството включва практическа подготовка на младши ИТ специалисти от водещата образователна организация, както и възможност за кариера в дигиталната банка от следващо поколение.

Скъсена дистанция между добрите специалисти и добрите работодатели

Като част от партньорството през следващите месеци профилите на специалистите, преминали шестмесечната програма за подготовка на технологичен талант Telerik Academy Alpha, ще бъдат сред първите, разгледани от банката с цел разширяване на ИТ инфраструктурата на организацията.

Сътрудничеството ще скъси дистанцията между TBI Bank и квалифицирани кадри в областта на ИТ, както и ще осигури директен досег на курсистите до финтех сектора.

„Стратегическа цел на банката е да утвърдим позицията си на дигитална банка от следващо поколение. За тази цел са ни нужни добре подготвени ИТ специалисти, които имат както теоретичните познания, така и практическата готовност да работят по предизвикателни проекти във финтех и банковата сфера. Ценим сътрудничеството си с Телерик Академия, тъй като тя подготвя кадри с изявен фокус върху технологичните умения и личностни качества на възпитаниците си“, заяви Николай Спасов, главен оперативен директор в TBI Bank.

„Все повече компании от различни индустрии и сфери стават технологични. В резултат расте и нуждата от нови ИТ кадри на пазара на труда, които могат да захранят техния успех. Радваме се да видим в лицето на TBI Bank партньор, който инвестира в развитието на младши технологичен талант и предоставя възможност за професионална реализация в динамично развиващия се финтех сектор“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Разширено партньорство

В рамките на сътрудничеството TBI Bank и Телерик Академия ще си партнират и в позиционирането на работодателския бранд на дигиталната банка чрез редица комуникационни дейности, споделени добри практики и препоръки в областта на маркетинга и човешките ресурси.

Разширеното партньорство е естествен резултат предвид споделеното виждане на банката и Телерик Академия за развитие на ИТ таланта в страната.