Роботите стабилно навлизат в съвременния живот. Те са призвани да помагат на хората в заводи, болници, да изпълняват сложни изчисления и освен това не се вълнуват от заплати.

Времената, в които машините ще започнат да помагат в домакинските задължения или ще обучават децата ни, образно казано, „ни дишат във врата“.

1. „Социалният“ робот Jibo
Той е малък и е с характер, който го прави идеален член на семейството. Има чувство за хумор и необичаен външен вид. Умее да се върти и да танцува.

Jibo не е просто играчка, а високотехнологична разработка. Използва изкуствен интелект, камери и микрофони, способен е да изучава човешките глас, емоции и лице.

Изпълнява ред полезни задачи – от нагласяне на будилника, снимане и прогнозиране на времето до общуване с хора. Струва 900 долара.

2. Роботът гений „Проф. Айнщайн“
Той е изпълнен във вид на карикатурна версия на Алберт Айнщайн. Позиционира се като обучителен инструмент за хора на различни възрасти.

Разполага с богата база от знания и има чувство за хумор. Прави процеса на учене по-увлекателен.

3. Робот – асистент Aeolus
Представете си робот на колела, който при команда носи от хладилника бутилка от любимата ви напитка. Това е идеалният помощник за вкъщи.

Той е призван да облекчи живота ви, отменяйки ви в домакинските дела. Работи дори докато спите.

Amazon пуска роботизирани куриери в САЩ Малките електрически камионетки ще се казват Scout и ще се движат с пешеходна скорост по тротоарите

4. Интелигентният домашен робот Aido
Това е уникален интерактивен домашен робот, който с лекота маневрира из дома ви. Разполага с набор от функции, които най-често се търсят в електронните домашни асистенти.

Разработен е да взаимодейства с цялото семейство. Ако го поръчате предварително, струва 499 долара.


5. Семейният приятел Buddy
Робот с отворен изходен код, който може да стане ваш желан компаньон. Ще ви посреща на вратата, ще ви напомня за събития и срещи, дори ще охранява жилището ви.