Котката на известния моден дизайнер Карл Лагерфелд - Шупет, вече беше най-известната котка в модната сфера преди смъртта му вчера.

Сега бялата персийка е на път да стане най-богатата котка в света.

Разглезената 8-годишна котка се наслаждаваше на луксозен начин на живот, хранейки се от сребърни съдове, откакто Лагерфелд я “отвлича” през 2011 г. от младата си приятелка модел Баптист Гиабикони.

Много преди смъртта си, която вчера настъпи на 85-ата му година, Лагерфелд е заявявал, че е подсигурил котката, която ще продължи да води своя луксозен начин на живот, на който е свикнала, с личен бодигард и две помощници.

“Шупет е богато момиче,” казва той преди време пред френската телевизия, намеквайки, че я е вписал в завещанието си.

“Тя си има собствено състояние,” добавя той, което се смята, че възлиза на около 3 млн. евро и което тя заработва с него от участия в реклами за германска автомобилна кмпания и японска козметична марка.

Трагичният и луксозен живот на най-известното куче в модатаТо било неразделна част от живота на Ив Сен Лоран

“Ако нещо се случи, тя няма да остане без човека, който се грижи за нея” казва Лагерфелд, който създава дрехи за Chanel, Fendi и за своята собствена марка до последно преди смъртта си.

Шупет, която дизайнерът сравняваше с енигматичната звезда Грета Гарбо, е нещо като култова фигура в модния свят, с над 170 000 последователи в социалните медии.

Тя също така е героиня на книга, в която има фотографии с модели, като Линда Еванджелиста и Летисия Каста.

За разлика от тях обаче, разглезената котка няма нужда да внимава с какво се храни.

В книгата има рецепти с любимите й ястия, приготвяни от едни от най-изисканите ресторанти в Париж. Сред тях е и комбинация от кралски рак, пушена сьомга и хайвер.