Полегнал сънливо на изток от Мадагаскар в Индийския океан, Мавриций е един от най-красивите острови в света.

По-късно тази година върху райското парче земя ще отвори врати нов курорт, който ще съответства на естествената му красота.

Anantara Hotels, Resorts & Spas е известен със своите луксозни хотели и курорти по целия свят - марката е обявена за една от 20-те най-популярни в света за 2018 г. от Travel + Leisure.

Сега компанията навлиза на туристическата сцена в Мавриций с отварянето на Anantara Mauritius Resort.

Първият курорт на Anantara в Мавриций ще отвори врати през септември и ще се намира близо до Blue Bay - най-неразработената част на отдалечения остров, за която базираната в Банкок компания твърди, че е най-красивата за гмуркане, благодарение на оживения коралов риф.

Гостите на комплекса ще се настаняват в 164 стаи и апартаменти, а хотелът ще разполага и с осем луксозни вили с две и четири спални, със собствени плувни басейни, планирани за отваряне през 2020 г.

Любителите на плуването ще могат да използват и 30-метров басейн без хлор (с озон), обграден от шезлонги и богата зеленина, съобщава T+L.

Напитки ще се сервират в два бара - един край басейна и един с изглед към плажа. Заведенията за хранене включват целодневен ресторант, частни възможности за хранене и Sea.Fire.Salt - гурме грил и рибен ресторант.

И тъй като няма почивка без спа, Anantara Мавриций Resort ще предлага местни терапии за пълна релаксация и възстановяване.

Вдъхновен от историята на островната нация и нейната колониална архитектура, курортът е проектиран в сътрудничество между австралийската Kent Architectsthis, тайландските интериорни дизайнери от Abacus Designthi и офиса на Global Архитектура в Мавриций.

Вулканичният камък и дървото, наред с други материали, носят естествените елементи на острова в луксозния курорт.

Освен да се отдадете на удобствата на Anantara и девствените плажове, Мавриций предлага изобилие от преживявания, които си заслужават пътуването. Вижте още от красотата му:

Държавите, в които няма летища, планини или плажовеНякои страни са доста разглезени, когато става въпрос за атракции и инфраструктура