Някои заможни родители не пестят средства, когато става въпрос за образованието на децата им, дори и тези деца още да не са приети в детска градина.

Представители на елита на Ню Йорк се борят за място за своите деца и харчат десетки хиляди годишно, ако децата им бъдат приети в "Елитни учебни заведение за бебета " – скъпи и престижни частни предучилищни и детски градини, информира Bloomberg.

Подобно на елитните университети за възрастни, тези за малчугани орязват слабите кандидати, интервюират обещаващите, и решават кои късметли ще минат от другата страна на кадифеното въже.

Предучилищни и детски градини като Horace Mann, Collegiate и Trinity имат годишна такса в размер на над 50 000 долара. Това е повече, отколкото годишната такса за обучение в университети като Корнел, Харвард и Принстън, където тя възлиза на под 50 000 без пансион.

Какви помощници за дома търсят богатите в днешно време?Днес богатите са по-богати, от когато и да било, а това се отразява и на нуждите им от помощ в домакинството

Родителите трябва да кандидатстват, да се подготвят, да полагат тестове и да се явят на интервюта като част от състезателния процеса по приема. Много училища не споделят подробности около приема, но от Trinity разкриват, че приемат едва около 10% от кандидатите. Нивото на приема е същото в университети като Корнел.

Родителите също така наемат училищни консултанти, чиято цена варира от 12 000 до 25 000 долара Manhattan Private School Advisors или пък започва от 375 долара на час в Smart City Kids, за да увеличат шансовете си да бъдат приети.